تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن چیست؟

به گزارش مجله روگذر، خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - سال ها بشر به دنبال یافتن یک منبع نور برای روشن کردن منازل، محیط های کار و… بود. به همین دلیل در قرن 18 میلادی انسان ها چراغ هایی ساختند که با سوزاندن زغال سنگ یا چوب فراوری نور می کرند، اما این چراغ ها خطرناک بودند و گاهی مردم دچار گاز گرفتگی می شدند. در سال 1879 میلادی توماس ادیسون یک لامپ ساخت که بیش از 13 ساعت روشن ماند. این اختراع توسعه یافت و ما امروزه از لامپ هایی بهره مند هستیم که تا هزاران ساعت دوام دارند.

تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن چیست؟

لامپ ها انواع مختلفی دارند و هر نوع از آنها دارای نور و سطح روشنایی متفاوتی نیز هستند. LED مخفف عبارت Light emitting diodes، به معنای دیود های منتشر نماینده نور است و هالوژن ها رایج ترین نوع لامپ هستند که برای روشنایی خانه ها و سیستم های روشنایی تجاری مورد استفاده قرار می گیرند، اما کدام یک از این دو نوع لامپ کیفیت نور بهتری را ارائه می دهند؟ ماندگاری کدام یک بیشتر است؟ در این مطلب به پاسخ این پرسش ها می پردازیم و تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن از نظر ساختار، اثربخشی و غیره را توضیح می دهیم. باما همراه باشید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • لامپ های ال ای دی
  • لامپ های هالوژن
  • تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن

لامپ های ال ای دی

ال ای دی ها نیمه هادی هایی هستند که با عبور جریان الکتریکی از میان آن ها می درخشند. آن ها جایگزین بهتری برای لامپ های رشته ای و فلورسنت هستند و مدتهاست که در نمایشگر های الکترونیکی مانند ساعت ها و استریو ها مورد استفاده قرار می گیرند. تکنولوژی ال ای دی چیز جدیدی نیست و از اوایل دهه 1900 کاربرد داشته و ما آن ها را تقریبا در تمام تجهیزات الکترونیکی مان دیده ایم. اخیرا ال ای دی هایی با مصرف انرژی کم نیز عرضه شده اند که خانه و محل کار ما را نورانی می نمایند.

لامپ های هالوژن

لامپ های هالوژن نوعی لامپ حرارتی هستند. این لامپ ها از رشته هایی درون گاز هالوژن فشرده شده تشکیل می شوند. لامپ های هالوژن از لحاظ ساز و کار بسیار شبیه به لامپ های رشته ای، اما تا حدودی کارآمدتر از آن ها هستند. مانند لامپ های رشته ای، لامپ های هالوژن از رشته های تنگستن استفاده می نمایند، اما در یک محفظه از جنس کوارتز، چرا که شیشه معمولی در فاصله ای چنین نزدیک به رشته تنگستن ذوب می گردد. هالوژن ها معمولا برای نورپردازی تزئینی استفاده می شوند و به گونه ای طراحی می شوند که برای سرپیچ های خاصی مناسب هستند.

تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن

1. تفاوت ال ای دی و هالوژن از لحاظ ساختار

ال ای دی ها دارای رشته های نیمه هادی هستند که هنگام عبور جریان برق می درخشند. آن ها در تعداد و اشکال متنوعی فراوری می شوند. از نظر فنی، ال ای دی یک دیود است که الکتریسیته را از خود در یک جهت عبور می دهد و در نتیجه فراوری نور می نماید. موج این نور بسته به جنس دیود نیمه رسانا ممکن است متغیر باشد.

لامپ های هالوژن نوعی از لامپ های رشته ای هستند، که با استفاده از یک رشته درون گاز هالوژن فشرده فراوری نور می نمایند. این رشته از جنس تنگستن است، اما درون یک محفظه کوارتز بسیار کوچکتر از لامپ های رشته ای قرار گرفته است.

2. تفاوت ال ای دی و هالوژن از لحاظ اثربخشی

اثربخشی لامپ به نسبت نور فراوری شده به مقدار انرژی مصرف اشاره دارد که واحد آن لومن بر وات است. به بیان ساده تر، این سنجشی است که یک منبع نور چگونه نور را فراوری می نماید. یک لامپ هالوژن با قدرت 100 وات حدود 17/5 و یک ال دی خود حدود 93 لومن بر وات اثربخشی دارد. هرچه میزان اثربخشی بالاتر باشد، نور فراوری شده به ازای هر واحد انرژی بیشتر است.

3. تفاوت ال ای دی و هالوژن از لحاظ شاخص نمود رنگ

شاخص نمود رنگ (CRI) مقیاسی است که از صفر تا صد متغیر است و توانایی لامپ در ارائه نور کافی برای تشخیص رنگ ها را نشان می دهد. درجه بندی CRI از صد بر اساس یک لامپ رشته ای 100 واتی است. CRI بین 85 تا 90 برای نورپردازی مسکونی مناسب است. لامپ های رشته ای و هالوژن دارای CRI 100 هستند که بانور استاندارد روز یکسان است. از طرف دیگر ال ای دی ها به اندازه لامپ های هالوژن روشن نیستند، بنابراین لامپ های ال ای دی معمولی دارای CRI تقریبا 80 هستند در حالیکه CRI برخی از این لامپ ها می تواند تا حداکثر 98 نیز باشد.

4. تفاوت ال ای دی و هالوژن از لحاظ طول عمر

لامپ های معمولی دارای طول عمر تقریبا 750 تا 100 هزار ساعت هستند که بسته به نوع لامپ متغیر است. علاوه بر نوع لامپ، نوع مصرف، مارک تجاری و سایر عوامل نیز می توانند بر طول عمر یک لامپ اثرگذار باشند.

ماندگاری بالای لامپ های ال ای دی در کنار اثربخشی بالای آن ها باعث می گردد که گزینه بهتری برای سرمایه گذاری باشند. لامپ های ال ای دی تا 50 هزار ساعت طول عمر دارند. از سوی دیگر لامپ های هالوژن نسبت به همتایان ال ای دی انرژی بیشتری مصرف می نمایند و طول عمر آن ها حدود یک سال است که در مقایسه با دوام ال ای دی بسیار ناچیز است.

در ادامه جدول مقایسه و تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن را مشاهده می کنید.

هالوژنال ای دی
هالوژن ها نوعی لامپ رشته ای از جنس تنگستن هستند که درون گاز هالوژن فشرده محصور شده است.ال ای دی ها نیمه رساناهایی هستند که با عبور جریان برق فراوری نور می نمایند.
لامپ هالوژن دارای CRI 100 است.CRI لامپ ال ای دی 80 تا 98 است.
طول عمر یک هالوژن 3500 تا 3600 ساعت است که تقریبا برابر با یک سال است.طول عمر یک ال ای دی تقریبا 50000 ساعت و برابر با 13.5 سال است.
هالوژن ها ارزانتر هستند.ال ای دی ها گرانتر هستند.

جمع بندی

لامپ های ال ای دی و هالوژن دو نوع رایج لامپ هستند که در سیستم روشنایی خانگی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. ال ای دی ها از نظر فنی نیمه رسانا هایی هستند که هنگام عبور جریان الکتریکی از درون آن ها می درخشند در حالیکه لامپ های هالوژن نوعی لامپ رشته ای از جنس تنگستن هستند که درون گاز هالوژن محصول شده است.

درحالی که لامپ های هالوژن ارزانتر از ال ای دی هستند، اما دوام بسیار کمتری نیز دارند. لامپ های هالوژن دارای CRI 100 و ال ای دی ها دارای CRI تقریبا 80 هستند. به طور خلاصه ماندگاری لامپ های ال ای دی همراه با کارایی بالای آن ها همواره باعث می شوند محبوب تر از هالوژن ها باشند. البته برای یک انتخاب شایسته تنها نباید به اعداد و ارقام اکتفا کرد، بلکه ابتدا باید نوع نورپردازی و چراغ سقفی را تعیین و سپس بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این رابطه پیشنهاد می دهیم مطلب نکات مهم برای انتخاب یک چراغ سقفی مناسب را مطالعه کنید. شما کدام نوع لامپ را ترجیح می دهید؟ از نظر شما این دو نوع لامپ چه تفاوت های دیگری باهم دارند؟ لطفا نظرات خود را در این باره به وسیله بخش نظرات و پرسش ها با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: differencebetween

منبع: setare.com
انتشار: 21 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1400 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1649

به "تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید