توسعه شبکه پهن باند ثابت اولویت یکسال آینده

به گزارش مجله روگذر، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: توسعه دسترسی در حوزه پهن باند ثابت شبکه ملی اطلاعات در دستور کار جدی این سازمان برای یکسال آینده است.

توسعه شبکه پهن باند ثابت اولویت یکسال آینده

حسین فلاح جوشقانی با بیان اینکه نگاهی به آمار مقایسه ای شاخص های ارتباطی و فناوری اطلاعات بخش ICT ، نشان از جهشی صعودی دارد که اعداد آن حداقل در بازه زمانی 5 ساله رشدی چشمگیر داشته است، گفت: با افزایش مشترکین تلفن همراه از 70 میلیون نفر در سال 95 به 121 میلیون نفر در سال 99، ضریب نفوذ 144 درصدی تلفن همراه در کشور رقم خورده است.

وی ادامه داد: با ارتقای شبکه اپراتورهای تلفن همراه به نسل سه و چهار و ارائه خدمات اینترنت موبایل بر بستر گوشی های هوشمند، مشترکان پهن باند سیار نیز در میان آمار و اطلاعات حوزه ICT جایی برای خود باز کرده و تعدادشان از 33 میلیون نفر در سال 95 به 73 میلیون نفر در سال جاری رسیده است و در کنار مشترکین پهن باند ثابت، ضریب نفوذ 98 درصدی اینترنت پهن باند را رقم زده اند.

معاون وزیر ارتباطات گفت: تعداد روستاهای دارای پوشش شبکه ملی اطلاعات از 25 هزار روستا در سال 95 به 54 هزار روستا در سال 99 رسیده و 94 درصد از جاده های اصلی و فرعی کشور تحت پوشش تلفن همراه قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه تغییر این آمار و ارقام نشان از تحقق هدف توسعه کمی و پوشش سراسری ارتباطات در چند سال گذشته دارد، ادامه داد: روندی که اکنون یا (در یکسال گذشته) با اشباع بازار، حرکتی آهسته به خود گرفته است و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را بر آن داشته همزمان با در هم تنیدگی بیشتر ارتباطات و فناوری اطلاعات با زندگی روزمره مردم، با تغییر رویکرد توسعه کمی به توسعه کیفی، اولویت های دیگری را برای خود ترسیم کند.

فلاح جوشقانی با تاکید بر اینکه شفافیت، افزایش کیفیت سرویس ها و پاسخگویی مطلوبتر به مردم از الزامات این توسعه است، گفت: بر همین اساس سامانه هایی چون دسترسی پهن باند ثابت خانگی (XDSLPULS.ir) و نت سنج پلاس (netsanjplus)، راه اندازی شد تا بتواند به مشترکان حق انتخاب بیشتری بدهد و با امکان مشاهده و ارزیابی مقایسه ای کیفیت سرویس اینترنت، نحوه پشتیبانی و شرایط پوشش اپراتورها، نقش آنها را در نظارت بر ارائه دهندگان خدمات حوزه ICT پُررنگتر کند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرح داد: درکنار بازنگری در فرایندهای سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات مردمی 195 و کاهش مدت زمان رسیدگی به شکایات از 18 به 4 روز در طول 4 سال گذشته، کمیته عالی حفاظت از حقوق مصرف کننده در تیرماه سال 98 ایجاد شد تا به درخواستهای تجدیدنظر شاکیان حوزه ICT در سامانه 195 رسیدگی شود.

به گفته وی، اجرایی کردن رمز یکبار مصرف برای احراز هویت کاربران در هنگام خرید یا فعال سازی سیم کارت، الزام قانونی اپراتورها به ارائه خدمات ارزش افزوده در قالب بسته های اعتباری، پیش بینی کدهای دستوری مختلف در جهت غیر فعال سازی مصرف آزاد اینترنت و دریافت صورتحساب کارکرد خطوط تلفن ثابت، راه اندازی سامانه ارزیابی و رتبه بندی دفاتر پیشخوان خدمات دولت و ICT روستایی و .... از دیگر اقدامات یکسال گذشته در راستای ایجاد شفافیت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و تقویت فضای رقابتی سالم بین اپراتورها بوده است.

معاون وزیر ارتباطات یادآور شد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، نقش شبکه ملی اطلاعات در زیرساخت های کشور از جمله زیرساخت های مورد نیاز آموزش بسیار پُررنگ شده است. به همین دلیل توسعه دسترسی در حوزه پهن باند ثابت شبکه ملی اطلاعات در دستور کار جدی سازمان رگولاتوری برای یکسال آینده است.

وی گفت: کشورمان در این برهه بیش از هر زمان دیگر شاهد اثرات منفی اقتصادی تحریم های ظالمانه ای است که بر ما تحمیل شده؛ شرایطی که عرصه را بر فعالان بازار ICT تنگ تر کرده و هزینه های ارائه سرویس کیفی را افزایش داده است. اما از سوی دیگر تلاش ما را به عنوان بخشی از بدنه دولت در به کارگیری ظرفیت ها و توانمندی های داخلی نیز بالاتر برده است.،مهر

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 19 مهر 1399 بروزرسانی: 19 مهر 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1232

به "توسعه شبکه پهن باند ثابت اولویت یکسال آینده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توسعه شبکه پهن باند ثابت اولویت یکسال آینده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید