مشاغل جایگزین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ایجاد گردد
به گزارش مجله روگذر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این که اکنون در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دنبال مشاغل جایگزین هستیم تا با شرایط فعلی تطبیق داشته باشد، گفت: در شرایط شوری که به اراضی منطقه تحمیل گردیده باید به فکر این باشیم که کشاورزان چه محصولی را فراوری نموده و معیشت زندگی خود را تأمین نمایند.

به گزارش خبرنگاران، اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در دومین همایش کنفرانس ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور، اظهار کرد: شوری به عنوان محدودیتی برای فراوری منابع در خاک و آب محسوب می گردد که در این راستا باید راهکاری برای اصلاح فراوری منابع انجام گردد تا در شرایط فعلی بتوان فراوری منابع غذایی را تأمین کرد.
وی ادامه داد: نباید منتظر بمانیم تا خاک شور اراضی بهبود یابد بلکه باید خود را با شرایط تحمیل فعلی وفق دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این که در استان از یک میلیون و 200 هکتار سطح استان، 800 هزار هکتار از اراضی به صورت دیم و 400 هزار هکتار آن به صورت آبی و نیمه آب کشت گردیده است، گفت: حدود 50 درصد اراضی در معرض تنش شوری قرار دارند.
وی با بیان این که امنیت غذایی توسط فراوریکنندگان بخش کشاورزی تأمین می گردد، اما با محدودیت هایی نیز روبرو است، گفت: باتوجه به ماهیت بخش کشاورزی و حوادث تحمیلی، محدودیت هایی در فراوری منابع وجود دارد که شرایط شوری یکی از محدودیت های اصلی آن است.
فتحی ادامه داد: ما اکنون باید بدانیم در شرایط فعلی برای اصلاح منابع و فراوری چه اقدامی انجام دهیم تا در این شرایط، غذای مورد احتیاج مردم را تأمین کنیم.
وی ادامه داد: اگر انتظار داشته باشیم که منابع فراوری، خود را با شرایط ما تطبیق می دهند، انتظار بی خودی است در حالی که ما باید خودمان را با شرایط تحمیلی فعلی وفق دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این که بخش کشاورزی دارای مراکز تحقیقاتی متعددی است، گفت: براساس نیارمندی، بخش تحقیقاتی انجام نمی گیرد و اکثر تحقیقات ما تقاضا محور نیستند.
وی ادامه داد: می کوشیم پژوهش ها را تقاضا محور کنیم تا تحقیقات به طور مطلوب ادامه پیدا کند.
فتحی اظهار امیدواری کرد که همایش ها تقاضا محور، کاربردی، عملیاتی و براساس احتیاج جامعه برگزار شوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا