11 حقیقت باورنکردنی درباره کله پاچه (از خواص و ارزش غذایی تا مضرات)
به گزارش مجله روگذر، کله پاچه غذایی است که بین ایرانی ها، به ویژه آقایان هواداران زیادی دارد. البته تعداد خانم هایی که این غذا را دوست دارند هم کم نیست. این غذای محبوب نه تنها بسیار لذیذ است، بلکه خواص متعددی هم برای سلامتی بدن دارد. البته نباید از مضرات آن غافل شوید. اگر از فواید و مضرات کله پاچه خبر ندارید، برترین مقاله را برای خواندن انتخاب نموده اید. امروز در خبرنگاران مگ تصمیم داریم شما با 11 حقیقت علمی جالب درباره کله پاچه آشنا کنیم و خواص و مضرات این غذای پرطرفدار را در اختیارتان قرار دهیم. قبل از هر چیز به سراغ ارزش غذایی کله پاچه می رویم. تا انتها این مقاله ما را همراهی کنید.
ارزش غذایی کله پاچه
حدود 450 گرم کله پاچه حاوی 189 کیلو کالری، 0 گرم کربوهیدرات، 0 گرم قند، 21 گرم پروتئین، 10 گرم چربی، 0 گرم نمک و 0 گرم فیبر است. این غذای معروف و خوشمزه حاوی ریزمغذی ها و ترکیبات مفیدی است که در ادامه آن ها را معرفی نموده ایم.
1. سلنیوم
کله پاچه که یکی از غذاهای محبوب ایرانیان به شمار می رود، حاوی 22.5 میکروگرم سلنیوم است و 33 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می نماید. ماده معدنی ذکر شده از سلول ها در مقابل آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت نموده و به تیروئید در درست عمل کردن یاری می نماید.
2. ویتامین B6
مقدار ویتامین B6 موجود در کله پاچه 0.45 میلی گرم است؛ این یعنی با خوردن این غذا 28 درصد از احتیاج روزانه بدنتان به ویتامین ذکر شده برطرف می گردد. ویتامین B6 در تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش سلامت فکر و خون، کاهش خستگی و ضعف و یاری به داشتن موهای سالم مفید است.
3. فسفر
کله پاچه 80.1 میلی گرم فسفر به بدن می دهد و 12 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده مغذی را برطرف می نماید. فسفر به سلول ها در درست عمل کردن یاری می نماید و در فراوری انرژی، یاری به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها و رشد اثرگذار است.
4. کولین
با خوردن این غذای دلچسب 47.7 میلی گرم کولین دریافت می کنید و 10 درصد از احتیاج روزانه بدنتان به این ترکیب برطرف می گردد. کولین به کبد در درست عمل کردن یاری می نماید و ممکن است سلامت سیستم قلبی و عروقی را افزایش دهد.
5. کلسیم
غذای پرطرفدار ایرانی ها 63 میلی گرم کلسیم دارد. این یعنی با خوردن آن 7 درصد از احتیاج بدنتان به کلسیم در روز برطرف می گردد. همان طور که حتما می دانید، کلسیم برای سلامت استخوان ها و دندان ها مفید است و به فراوری انرژی، هضم و علمکرد بهتر عضلات یاری می نماید.
6. آهن
با خوردن کله پاچه 0.54 میلی گرم آهن دریافت می کنید؛ این یعنی با خوردن این غذا 5 درصد از احتیاج روزانه بدنتان به این ماده معدنی برطرف می گردد. آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن، تقسیم سلولی، شکل گیری گلبول های قرمز و کاهش خستگی و ضعف نقش دارد.
7. زینک و ویتامین B12
از جمله دیگر مواد معدنی و ویتامین های موجود در کله پاچه می توانیم زینک (روی) و ویتامین B12 را نام ببریم که هر دو برای سلامتی بدن فواید متعددی دارند.
حقایق عجیب درباره فواید و مضرات کله پاچه
در ادامه اطلاعات مفیدی را درباره خواص و مضرات کله پاچه در اختیارتان قرار داده ایم که خوب است قبل از خوردن این غذای لذیذ اما چرب بدانید.
فواید کله پاچه
خواص کله پاچه به توضیح زیر است:
1. به افزایش سلامت پوست یاری می نماید
کله پاچه منبع خوبی از ژلاتین به شمار می رود که در بدن به کلاژن تجزیه می گردد. کلاژن ترکیب اصلی سازنده پوست به شمار می رود. این نوع پروتئین باعث می گردد پوست سفت گردد. علاوه بر این به پوست خاصیت ارتجاعی می دهد. بدن به طور طبیعی کلاژن فراوری می نماید، اما برخی از عوامل می توانند فراوری کلاژن را کاهش دهند.
یکی از این عوامل یائسگی است که باعث می گردد زنان کاهش تقریبا 30 درصدی فراوری کلاژن را در بدن تجربه نمایند. یک مطالعه روی 69 زن که سنشان بین 35 تا 55 سال بود به این نتیجه رسید که مصرف کلاژن هیدروسیلات ممکن است به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست یاری کند. می توانید کله پاچه را به عنوان منبع عالی کلاژن در رژیم غذایی خود جای دهید.
2. قدرت عضلانی را افزایش می دهد
کلاژن ممکن است به افزایش توده و استحکام عضلانی در بزرگسالان یاری کند. محققان در یک مطالعه 72 مرد که همگی یک برنامه ورزشی یکسان داشتند را به دو گروه تقسیم کردند و به گروهی مکمل کلاژن و به گروه دیگر پلاسبو دادند. محققان به این نتیجه رسیدند که همه شرکت نمایندگان در شرایط عضلات خود بهبود را تجربه کردند، اما گروهی که کلاژن دریافت کردند، بهبود قابل توجهی داشتند.
3. درد مفصلی را تسکین می دهد
تسکین درد مفصلی یکی دیگر از خواص کله پاچه به شمار می رود. محققان در یک مطالعه 6 ماهه 200 بیمار را که دچار درد عضلانی بودند به دو گروه تقسیم کردند و به گروهی مکمل کلاژن هیدروسیلات و به گروه دیگر پلاسبو دادند. نتایج این مطالعه نشان داد شرکت نمایندگانی که مکمل کلاژن مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که پلاسبو دریافت کردند، کاهش درد مفصلی را تجربه کردند. نتایج این مطالعه نشانگر این است که مصرف خوراکی کلاژن ممکن است به برخی از افراد در درمان درد مفصلی یاری کند.
در ادامه به سایر خواص کله پاچه اشاره نموده ایم.
- به بهبود سلامت فکر یاری می نماید.
- حاوی هیالورونیک اسید است که پوست را مرطوب می نماید. مواد معدنی موجود در این غذا برای سلامت و نرمی پوست لازم هستند.
- حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد که منجر به سرطان می شوند مبارزه می نمایند.
- به بدن کالری زیادی می دهد. کالری انرژی لازم بدن برای انجام فرآیندهای حیاتی را مهیا می نماید.
- به درمان پسوریازیس یاری نموده و از حساسیت و اگزما پیشگیری می نماید.
- مسائل قلبی و عروقی را درمان نموده و از قلب در مقابل سکته ناگهانی محافظت می نماید.
- یکی از ترکیبات موجود در کله پاچه به تجدید سلول های پوستی یاری نموده و پوست را سالم و شاداب می نماید. این یعنی خوردن این غذا کدری پوست را برطرف می نماید و ظاهر چین وچروک را کاهش می دهد.
- به هضم و افزایش حرکات روده یاری می نماید.
مضرات کله پاچه
همان طور که در بالا اشاره کردیم، کله پاچه فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. البته این موضوع نباید باعث گردد از مضرات آن غافل شوید. کله پاچه یک غذای بسیار چرب است که کلسترول زیادی دارد و به همین علت زیاده روی در مصرف آن می تواند مضرات زیادی را برای سلامتی بدن به همراه داشته باشد. در ادامه مضرات کله پاچه را در اختیارتان قرار داده ایم.
4. ممکن است باعث نفخ، شکم درد و اسهال گردد
درشت مغذی های موجود در کله پاچه از جمله چربی و پروتئین به آرامی هضم می شوند. غذاهای چرب مانند کله پاچه حاوی چربی زیادی هستند که سرعت خالی شدن معده را کاهش می دهد. این موضوع باعث می گردد غذا برای مدت زمان بیشتری در معده بماند و نفخ، حالت تهوع و شکم درد را در پی داشته باشد.
5. منجر به اضافه وزن و چاقی می گردد
دور از تعجب نیست که کله پاچه باعث چاقی و اضافه وزن می گردد، چون خیلی چرب است. کله پاچه کالری بسیار زیادی دارد و به همین علت ممکن است افزایش وزن را به همراه داشته باشد.
6. ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد
گفتیم کله پاچه برای قلب مفید است، اما اگر در مصرف آن زیاده روی کنید، احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته در شما بیشتر می گردد. زیاد خوردن این غذا باعث گرفتگی عروق قلب شده و به همین علت منجر به بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری های قلبی می گردد.
7. هضم آن سخت است
گفتیم کله پاچه یک غذای چرب است. این موضوع باعث می گردد هضم آن نسبت به سایر غذاها سختتر گردد. افرادی که دچار مسائل مربوط به معده هستند، به هیچ وجه نباید این غذا را مصرف نمایند. کله پاچه کلسترول خیلی زیادی دارد. بنابراین بهتر است آن را در وعده صبحانه میل کنید و طی روز به مقدار کافی فعالیت بدنی داشته باشید تا دچار عوارض جانبی نشوید.
8. برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مضر است
اگر دچار فشار خون بالا هستید، متأسفانه باید به شما بگوییم که مصرف کله پاچه برای شما ممنوع است. علت این موضوع وجود اسیدهای چرب موجود در آن است.
9. مصرف کله پاچه برای خانم های باردار ممنوع
زنان باردار نباید کله پاچه بخورند، چون این غذا منجر به افزایش وزن می گردد و زایمان را سخت می نماید.
10. افزایش اسید اوریک خون را به همراه دارد
کله پاچه به ویژه مغز حاوی کلسترول زیادی است و به همین علت باعث می گردد سطح اسید اوریک خون بالا برود. بالا رفتن مقدار اسید اوریک خون عوارض ناخوشایندی را در پی دارد که از جمله آن ها می توانیم به افزایش خطر بیماری نقرس و ناراحتی کلیوی اشاره کنیم.
11. بیماران کلیوی نباید آن را بخورند
کله پاچه حاوی کلسترول زیادی است و به همین علت افراد مبتلا به بیماری های کلیوی نباید آن را مصرف نمایند. این غذای محبوب بعلاوه پروتئین و چربی زیادی دارد که این موضوع خوردن آن برای بیماران مبتلا به بیماری های کلیوی را مضر می نماید.
سخن آخر
کله پاچه یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی ها به شمار می رود که با وجود داشتن خواص فراوان، مضراتی را برای سلامتی بدن در پی دارد. امروز در خبرنگاران مگ درباره مزایا و معایب کله پاچه صحبت کردیم. برترین کار این است که در خوردن کله پاچه زیاده روی نکنید تا دچار عوارض جانبی آن نشوید. اگر دچار بیماری خاصی هستید یا نمی دانید خوردن کله پاچه برایتان بی خطر است یا نه، با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری سلامتیتان را تهدید نمی نماید. در بخش کامنت ها به ما بگویید از هواداران کله پاچه هستید یا نه؟ هر چند وقت یک بار کله پاچه می خورید؟
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: world today news, health line, webmd
منبع: دیجیکالا مگ