مکان های دیدنی و گردشگری مهاباد Mahabad

به گزارش مجله روگذر، مَهاباد، مرکز شهرستان مهاباد و یکی از شهرهای کُردنشین استان آذربایجان غربی در ایران است .مهاباد شهری سرسبز است که در میان چندین کوه واقع شده است و به نگین آذربایجان غربی مشهور است. این شهر زیبا همه ساله بیشترین آمار گردشگران را در این استان به خود اختصاص می دهد. از جاذبه های گردشگری این شهر می توان به رودخانه و سد مهاباد که یکی از نزدیکترین سدها به محلات مسکونی در دنیا است ، بازارچه ها و بازار بزرگ مهاباد ، همچنین وجود جاذبه های طبیعی همچون تالاب های بین المللی کانی برازان و قوپی باباعلی، دخمه مادی فخریگاه و غار سهولان (دومین غار بزرگ آبی ایران) در حاشیه و اطراف شهر اشاره نمود.در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی مهاباد بیشتر آشنا شوید.

مکان های دیدنی و گردشگری مهاباد Mahabad

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا هستید با ما همراه شوید

مسجد جامع سرخ

مسجدجامع سرخ مربوط به دوره صفوی است و در مهاباد، داخل شهر واقع شده و این اثر در تاریخ 25 آبان 1348 با شمارهٔ ثبت 882 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مصالح اصلی مسجد آجر قرمز است؛ به طوری که سبب نامگذاری مسجد، به مسجد سرخ شده است.این مسجد دو ایوانه و از قدیمی ترین و مهم ترین بناهای تاریخی دوره اسلامی در غرب کشور به شمار می رود و توازن شکل طاق، گنبد و شبستان باعث شده که، پس از گذشت 338 سال از زمان ساخت آن، سالم باقی بماند. از نظر تعیینات فنی، شبستان بزرگ مسجد با سه فرش انداز، 10 ستون سنگی و حجرات اطراف صحن بسیار موزون ساخته شده و گیرایی روحانی خاصی دارد. مصالح به کار رفته در پی دیوارها، ستونها و کف فرش شبستان از سنگ و دیگر قسمتها از آجر است، مسجد و حجرات اطراف صحن آن، تزئین نشده و سادگی خاصی دارد.

آرامگاه بداق سلطان

مقبره بداق سلطان، که در قسمت جنوب غربی شهر مهاباد واقع شده است، آرامگاه بداق سلطان مکری یکی از سرداران شاه عباس صفوی می باشد. این آرامگاه از دو قسمت، یکی فضای ورودی و دیگری اتاق اصلی تشکیل شده، که قبر بداق سلطان در قسمت اصلی آن واقع شده است. بر روی هر کدام از دو قسمت مقبره، گنبدی ساده واقع شده است.این بنا ترکیبی از سنگ و آجر قرمز چهارگوش و ملاط ماسه و آهک و دقیقا بر اساس فرم معماری مقابر دوره صفوی است، که از سه قسمت شمالی، جنوبی و گنبد دوار مرکزی تشکیل شده است.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

حمام تاریخی میرزا رسول مهاباد در استان آذربایجان غربی در کنار یکی از گذرگاه های قدیمی بازار در مرکز شهر نهاده شده است و قدمت آن به همراه مسجد جامع و حوضخانه های سنتی این شهر به دوران صفویه و قاجاریه بر می گردد . البته ساخت این بنا به صورت دقیق تعیین نیست ولی با توجه به فرم معماری بنا و احتمال هم دوره بودن آن با مسجد جامع شهر ، این بنا متعلق به دوره صفویه و قاجاریه است . این حمام که ساختاری مشابه دیگر گرمابه های قدیمی ایران دارد شامل سربینه، گرمخانه و فضای انتقالی و گنبد است . حمام میرزا بوسیله آجر و ملات متشکل از ساروج و آهک ساخته شده است ، به دلیل آجرکاریهای زیبا و طاقهای بلند از آثار منحصر بفرد دوره قاجاریه در منطقه محسوب می گردد .

حمام لج

بنای حمام قدیمی لج مربوط به دوران صفویه می باشد که به نام همان روستا، حمام لج خوانده می گردد. پی ها و زیر بنای حمام از سنگ های موجود محلی و بقیه بنا از آجر چهار گوش قرمز رنگ است.محوطه زیر گنبد ورودی به صورت چهار طاقی و فواصل زیر دوپایه طاق دار چهار متر است. قسمت فوقانی بنا، که آجرهای قرمز رنگ دارد، با نوعی گچ کاری همراه با پودر سنگ ویژه ای پوشانده شده که حکایت از کهنگی صدها ساله دارد. مجموعاً فضای عمومی حمام به صورت مستطیل و دارای دو گنبد آجری است . شش گنبد کوچک تر آجری نیز اندازه های متفاوت دارد. آب مورد استفاده با لوله های سفالی به حمام راه می یافته و احتمالاً از کانالی از رودخانه مهاباد، که در کنار حمام جاری است و در آن موقع به قصد آبیاری بنا شده و بند لج خوانده می گردد، به داخل حمام منتقل می شده است.

گوردخمه فخریکا

در شمال شرقی مهاباد در سر راه مهاباد به میاندوآب , اثر صخره ای دیگری ازدوره مادها دیده می گردد که از نظر شکل ظاهری با اصول معماری این دوره هماهنگی دارد.تنها اختلاف موجود در این مقبره نسبت به سایر مقابر صخره ای به ویژه گوردخمه صحنه این است که دیوار انتهای ایوان دیده نمی گردد و از این ایوان تا انتهای مقبره حالت یکپارچگی به خود گرفته است و علاوه بر آن اطاق مقبره دارای دو ستون آزاد می باشد که پاستونها به شکل مکعب حجاری شده اند . این مقبره فاقد مدخل ورودی بوده و در ایوان آن دو ستون سنگی ایجاد شده که پاستونهایی شبیه گلدان وارونه می باشند .ستونهای جلوی ایوان و داخل مقبره بر اثر مرور زمان از بین رفته و تنها پاستونها و سر ستونها باقی مانده اند .

محوطه باستانی برده کنته

محوطه باستانی آتشکده سنگی برده کنته درفاصله حدود 6تا7 کیلومتری شمال شهر مهاباد بر سر راه مهاباد به ارومیه و در نزدیکی روستای یوسفکند واقع شده است.یکی از آثار کهن و باستانی بسیار ارزشمند و با شکوهِ بازمانده از حکومت (ماننایی ها) و مربوط به هزاره قبل از میلاد درمهاباد که با گذشت هزاران سال همچنان راسخ و پا برجاست، آتشکده کهن و خاموش برده کنته است.

نقوش صخره ای خره هنجیران

این اثر باستانی مربوط به هزاره اول قبل ازمیلاد است که در 28کیلومتری جنوب شهر مهاباد در دره ای به نام خره هنجیران واقع شده است و سال1379 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.جنس سنگ ها از نوع رسوبی بوده و نگاره ها بر روی چندین قطعه سنگ ایجاد شده است. نقوش این سنگ نگاره شامل، سوارکار و شکارحیوانات بوده و شیوه حجاری بر سنگ شبیه دخمه های هخامنشی در تخت جمشید و نقش رستم فارس است. در بین مجموعه سنگ های خره هنجیران که از بقایای دوران سوم زمین شناسی است، بزرگترین سنگ که حکاکی در آن اجرا شده در قلب این مجموعه نهاده شده و سنگ های دیگر در قسمت فوقانی آن قرار دارند.

غار سهولان

یکی از معروف ترین جاهای دیدنی مهاباد، غار سهولان است. کارشناسان می گویند قدمت این غار به 70 میلیون سال پیش برمی گردد. وارد غار که شدید باید از 100 تا پله پایین بروید تا به محوطه خشکی آن برسید. مثل غار علیصدر باید قایق سواری کنید چون چند تا دریاچه دارد. البته سیستم روشنایی برقرار است و فقط کافی ست به جاهایی که نرده ندارد، نروید.

خانه ارباب حسین مهابادی

این خانه در دو طبقه و به سبک حوض خانه ای و یزدی سازی بنا شده است. ارباب حسین مهابادی، یکی از خوانین دارای سواره نظام بود که مسئولیت حفاظت از مهاباد را بر عهده داشت. این عمارت، همچنان در مالکیت ورثه وی واقع شده است.

تالاب کانی برازان

تالاب کانی برازان در 30 کیلومتری شمال شرقی مهاباد واقع شده است. این تالاب بزودی به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی می گردد که در صورت انجام این کار تالاب کانی برازان جزو مناطق چهارگانه کشور خواهد بود که صندلی قانونی و تعریف شده دیگری پیدا میکند. با توجه به وجود پتانسیل های موجود این تالاب به عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز انتخاب شده است. تالاب کانی برازان در قسمت شمالی حوزه آبریز رودخانه های مهابادچای و سیمینه رود واقع است که در شمال و شرق روستای قره داغ گستره شده و تا تالاب گروس امتداد می یابد.

دریاچه سد مهاباد

سد مهاباد یکی از سدهای استان آذربایجان غربی است با ارتفاع 47.5 متر و طول 700 متر که در شهر مهاباد واقع شده است. سد مهاباد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران (1348) و توسط مهندسان یوگوسلاویایی ساخته شده است. این سد جزو ده سد پرآب کشور است .جاده های ارتباطی مهاباد به سردشت و پیرانشهر از کنار این دریاچه زیبا عبور می نماید. از نواحی دیدنی اطراف این دریاچه می توان به جزیره، قاضی آباد، سر میدان و تاقه دار (تک درخت) اشاره نمود. این دریاچه محل مناسبی برای تفریحاتی همچون شنا و ماهیگیری می باشد. از جمله ماهی های این دریاچه می توان به ماهی کپور و سوف اشاره نمود.

موزه مردم شناسی مهاباد

حمام میرزا رسول در سال 1380 از طرف سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان خریداری و موردبازسازی ومرمت نهاده شد و پس از تجهیز و تکمیل به عنوان موزه مردم شناسی در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. این بنای تاریخی درکنار گذرگاه در مرکز شهر قرارگرفته است و قدمت آن به همراه مسجدجامع و حوضخانه های سنتی این شهر (عباس آقا -رستم بیگ و..)به دوران صفویه و قاجاریه بر می گردد. در این موزه آداب و رسوم و فرهنگ غنی مردم منطقه و نحوه پوشش مردان و زنان کرد به نمایش گذاشته می گردد.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 4 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 710

به "مکان های دیدنی و گردشگری مهاباد Mahabad" امتیاز دهید

1 کاربر به "مکان های دیدنی و گردشگری مهاباد Mahabad" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مکان های دیدنی و گردشگری مهاباد Mahabad"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید