پیاز قرمز بهتر است یا پیاز سفید؟

به گزارش مجله روگذر، آیا تا به حال به این موضوع فکر نموده اید که چرا بعضی از دستورالعمل ها، در پی نوع خاصی از پیاز هستند؟

پیاز قرمز بهتر است یا پیاز سفید؟

تفاوت پیاز قرمز و سفید در چیست؟ پیاز تند بهتر است یا شیرین؟ از آنجایی که پیاز یک عضو ثابت در بیشتر غذاهاست، احتمالا این سوالات برای هر آشپزی پیش می آید. اگرچه همه گونه های پیاز گیاهانی یکسان هستند، اما در طعم، بو و استفاده کلی از آن ها تفاوت های ظریفی وجود دارد.

به طور کلی، پیاز انواع مختلفی دارد. ما در این مقاله قصد داریم به طور خاص، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را مورد آنالیز قرار دهیم و به تفاوتشان نسبت به یکدیگر بپردازیم.

انواع پیاز

برای آن که تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را کاملا متوجه شوید و کاربرد هر کدام را در غذا های متفاوت درک کنید، بهتر است ابتدا با 3 نوع اصلی پیاز، یعنی پیاز قرمز، زرد و سفید آشنا شوید. برای این منظور، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

پیاز زرد: پیاز زرد یک پیاز همه منظوره است و استفاده از آن، رایج تر از انواع دیگر است. این نوع پیاز، طعم قوی و شیرینی دارد و هرچه پخته گردد، از تندی آن کاسته و شیرین تر می گردد. بزرگی این گونه از پیاز، معمولا به میزان یک مشت است. پوسته بیرونی آن سفت است و لایه های گوشتی و آبداری دارد.

پیاز های زرد، همان پیاز هایی هستند که هنگام برش دادن باعث گریه شما می شوند. این امر، به علت وجود گوگرد زیاد در آن هاست که در نهایت، سبب طعم و بوی قوی و تندی آن هم می گردد. با وجود زردی پوست این پیاز، گوشت آن سفیدرنگ است.

پیاز سفید: پیاز سفید، هم در پوست بیرونی و هم در گوشت داخلی سفیدرنگ است. پیاز سفید در مقایسه با نوع زرد آن، طعم ملایم تر و شیرین تری دارد. همین ویژگی، آن را به یک گزینه مناسب تر برای مصرف خام یا همراه با سالاد تبدیل می نماید. پیاز سفید، نسبت به پیاز زرد بافت نرم تری دارد و پوسته آن نازک تر و کاغذی تر است. بعلاوه این نوع پیاز، محتوای آب بالایی دارد که باعث تردی آن می گردد.

پیاز قرمز: پیاز قرمز، شیرین و به میزان کافی ملایم است؛ در نتیجه می توان آن را به صورت خام مصرف کرد. پیاز قرمز، از نظر عطر و طعم شبیه پیاز زرد است. با این حال، لایه هایش آب و لطافت نوع زرد پیاز را ندارد. پیاز قرمز بیشتر در غذا های خام یافت می گردد. این نوع پیاز در مقایسه با پیاز های دیگر، طعم ملایم و شیرین تری دارد؛ به همین علت برای تهیه ساندویچ های سرد و سالاد مناسب است.

تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد

با توجه به تعریفی که از هر نوع پیاز ارائه دادیم، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد، در چند جمله زیر خلاصه می گردد.

پیاز زرد قوی ترین طعم را دارد و برای پخت وپز مناسب است.

پیاز سفید ملایم تر از نوع زرد آن است. هم مصرف خام دارد و هم در پخت وپز استفاده می گردد.

پیاز قرمز، شیرین ترین و ملایم ترین طعم را در انواع پیاز دارد. برترین مورد مصرف آن به صورت خام است.

خواص پیاز

حال که تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را آنالیز کردیم، خوب است از خواص پیاز هم بگوییم. پیاز، سرشار از مواد مغذی ست؛ به این معنی که کالری کمی دارد، اما ویتامین و مواد معدنی موجود در آن بسیار بالاست. یک پیاز میانه، فقط 44 کالری دارد. اما میزان قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.

پیاز به ویژه از از نظر ویتامین C بسیار غنی بوده و حاوی مواد مغذی ست که در تقویت سیستم ایمنی، فراوری کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارند. انواع پیاز، تفاوت چندانی در خاصیت با هم ندارند، پس آن چه در ادامه می خوانید، خواص پیاز سفید و قرمز و زرد است.

مفید برای قلب: پیاز، حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی ست که با التهاب مبارزه می نمایند و تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش می دهند. این ویژگی ها، از خطر بروز بیماری های قلبی می کاهد.

ترکیبات ضد سرطانی: مصرف سبزیجات خانواده آلیوم مانند سیر و پیاز، با کاهش خطر ابتلا به بعضی سرطان ها از جمله معده و روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد. خاصیت ضد سرطانی پیاز، ناشی از وجود گوگرد و آنتی اکسیدان های فلاونوئید موجود در آن است.

یاری به کنترل قند خون: خوردن پیاز می تواند به کنترل قند خون یاری کند. این ویژگی، مخصوصا برای مبتلایان به دیابت بسیار حائز اهمیت است. ترکیبات خاصی که در پیاز یافت می گردد، مانند ترکیبات کوئرستین و گوگرد، دارای اثرات ضد دیابتی هستند.

تقویت دستگاه گوارش: پیاز منبع غنی فیبر و پری بیوتیک است که برای سلامت روده ضروری هستند. یک رژیم غذایی غنی از پری بیوتیک، می تواند به بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم یاری کند. این امر، می تواند سلامت استخوان ها را بهبود بخشد.

بالاخره کدام نوع پیاز بهتر است؟

ما در این مقاله، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را برای شما توضیح دادیم. از کاربرد مختلف هر کدام گفتیم و ویژگی هایشان را برشمردیم. با شمردن این ویژگی ها، حتما متوجه شده اید که سوال هایی، چون پیاز زرد بهتر است یا سفید، پیاز تند بهتر است یا شیرین و امثالهم، اساسا جواب مشخصی ندارند؛ زیرا استفاده از نوع درست پیاز، بستگی به نوع استفاده شما دارد.

مورد مهم، این نیست که چه نوع پیازی انتخاب می کنید. فقط حتما پیاز را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

منبع: برنا

منبع: فرادید
انتشار: 16 اسفند 1401 بروزرسانی: 16 اسفند 1401 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2264

به "پیاز قرمز بهتر است یا پیاز سفید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیاز قرمز بهتر است یا پیاز سفید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید