5 سحرآمیز جنوب ایران

به گزارش مجله روگذر، دریای عمان و خلیج فارس دو دریای بزرگی هستند که مرز جنوبی کشور را پر نموده اند. از خوزستان تا چابهار شهرهای زیادی ساحل دارند که هر کدامشان زیبایی های متنوعی دارد. اصلاً قرار نیست همه سواحل دریای عمان یا همه سواحل خلیج فارس شبیه به هم باشد ؛گاهی ممکن است در چند کیلومتری یک ساحل، با پدیده شگفت انگیز دیگری روبرو شوید. شاید این هم خاصیت وجود خلیج فارس یا دریای عمان است که قدم به قدم آن متنوع است.

5 سحرآمیز جنوب ایران

ایران در جنوب استان سیستان و بلوچستان از شرقی ترین ساحل یعنی خلیج گواتر تا سواحل استان خوزستان دارای مرز آبی زیادطولانی است. طول مرز آبی کشور ایران با خلیج فارس، با احتساب جزایر در حدود 1800 کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود 1400 کیلومتر است. طول ساحل ایران در امتداد دریای عمان، از خلیج گواتر تا بندرعباس، 784 کیلومتر است.

در این میان مردمان زیادی زندگی می نمایند که معیشت شان با دریا گره خورده است و البته گردشگران زیادی را نیز به سمت خود جذب می نماید؛ چون دریاهای جنوبی کشور آب تمیزتری نسبت به دریاچه مازندران دارند. از طرفی وقتی آب و هوای شمال کشور سرد می گردد، می توان به سواحل جنوبی رفت و از آب و هوای معتدل آن لذت برد.

در این مطلب قصد داریم 5 نمونه از سواحل منحصر به فرد و زیبای این بخش از جنوب کشور را معرفی کنیم.

ساحل بریس؛ منظره ای از قایق های کوچک

یکی از این سواحل، قطعاً می تواند ساحل یا دره بریس در محدوده جنوب استان سیستان و بلوچستان، بین خلیج گواتر و بندر چابهار باشد. اگر از گردشگران زیادی بپرسید کدام ساحل در جنوب کشور را به خاطر می آورند حتماً یکی از 5 ساحل برتر را بریس می دانند. همان ساحلی که وقتی بالای دره منتهی به آن بایستید، می توانید قایق های ماهیگیری متعددی را ببینید که در آن ارتفاع بلند، بسیار ریز نقش در دریا لنگر انداخته اند. گردشگران پا روی صخره های مرجانی می گذارند و سعی می نمایند یک عکس یادگاری از آنجا داشته باشند. این ساحل با آنکه ارتفاع بلندی از دریا دارد اما یکی از زیباترین سواحل است. منتها باید مراقب صخره های مرجانی شنماینده آنجا بود.

می توان به پایین دره و نزدیک به دریا هم رفت و سوار یکی از این قایق ها شد اما قطعاً جلوه زیبای آن را از بالای دره به خصوص زمان غروب و طلوع آفتاب نخواهد داشت.

همان جا وقتی در کنار ساحل بریس هستید به سمت پشت که بروید، می توانید ساحل زیبای دیگری را ببینید که صخره ای است و آن هم ارتفاع زیادی تا دریا دارد، اما هنگام غروب آفتاب گردشگران رد خورشید را تا این ساحل می گیرند و به تماشا می نشینند.

ساحل دریا عظیم؛ نبرد تن به تن موج و صخره

از هر کسی بپرسید جنگ موج و صخره را کجا می توان دید، حتماً می گویند که به ساحل دریا عظیم بروید. این ساحل هم در منطقه چابهار وجود دارد. ساحل دریا عظیم یا ساحل صخره ای که اگر در ماه مرداد به آنجا سفر کنید، می بینید که موج های عظیمی با ارتفاع حدود 15 متر پس از برخورد با صخره به آسمان می پرد. این موج های عظیم سهمگین یکی از جذاب ترین بخش های سفر به سواحل جنوبی ایران است به خصوص در آن گرمای تابستانی که هوای مطبوعی را به دنبال دارد.

آنقدر این موج ها به صخره ها برخورد نموده اند که فرشی خزه ای روی صخره ها ایجاد شده و می توان گفت که سبزی خزه، آبی دریا و سفیدی موج ها یک تصویر بی نظیر برای گردشگران است.

ساحل درک؛ تناقض دریا و خشکی

آیا هنوز به درک نرفته اید؟ حتماً در سفرهایتان تجدید نظر کنید. چون در حاشیه بندر عمان بعد از اینکه سواحل چابهار را دیدید به سمت شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان، روستایی به نام درک وجود دارد که نام اصلیش درگ است. این روستا محدوده ای کویر مانند دارد که رو به دریاست. در واقع نقطه تلاقی کویر و دریا همین محدوده است. می توان پا روی کوی ماسه ای گذاشت و از گرما هلاک شد اما چند دقیقه بعد پس از گذشتن از سایه درختان نخل، به دریای مواج رسید و خنکای دریا را حس کرد. تلاقی این دو حس و تلاقی این دو پدیده کنار هم جذاب ترین بخش سفر به سواحل جنوبی ایران است. چون نمونه آن، تنها در بعضی از کشورهای دیگر مانند شیلی، فرانسه و آمریکا امکان پذیر است. اما نکته شگفت انگیز این ساحل در آن است که چند قدم پس از دریا با آن آب شور، می توان یک چاه حفر کرد که آب شیرین دارد به همین دلیل وسط کویر، نخل روییده است.

ساحل درک

از سواحل دریای عمان به سمت تنگه هرمز، باز هم جاذبه دارد تا اینکه به سواحل خلیج فارس می رسید. اینجا هم سواحل متعدد و متنوعی دارد که هر کدام شگفت انگیزند مثل ساحل مکسر. یکی دیگر از جاده های ساحلی بسیار زیبای ایران، جاده مقام بستانو است. ساحل زیبای مکسر قبل از بندر مقام در میانه راه این جاده قرار گرفته است. ساحل مکسر که به معنی خرد شده است، در واقع اشاره ای دارد به صخره های شکسته با ظاهری عجیب که در کنار منظره دریا، ساحل شنی و موج های آرام، جا خوش نموده اند. این صخره ها بر اثر رسوب گذاری، جزرومد دریا و باد و موج های سهمگین، در طول میلیون ها سال به وجود آمده اند.

ساحل مکسر تا همین چند سال پیش برای گردشگران شناخته شده نبود، اما انتشار تصاویر زیبای آنها موجب شد تا اینجا همواره شلوغ باشد، به خصوص در فصل سرد زمستان که اینجا آب و هوای معتدل و خوبی دارد. ساحل مکسر در بندر مقام از روستاهای بخش شیبکوه در غرب بندر لنگه است که جزئی از منطقه گردشگری پارسیان می گردد.

ریشهر؛ ساحل باستانی بوشهر

ریشهر یا ری شهر ساحلی در استان بوشهر است که شاید خیلی از گردشگران با آن آشنایی زیادی نداشته باشند، اما یکی از سواحلی است که در استان بوشهر هنوز بکر مانده و برای دیدن آن باید به پارک ساحلی به همین نام رفت. از هر بوشهری که بپرسید ریشهر کجاست می گوید بهترین ساحل بوشهر. جایی که رنگ قهوه ای صخره های خاکی کنار آبی دریا و سبزی درختان پارک کنار هم قرار گرفته اند.

نکته مهم این ساحل و تمایز آن با سواحل دیگر بوشهر در این است که در منطقه ریشهر، زمانی عیلامی ها پادشاهی می کردند. حتی در این بخش از بوشهر آثار تاریخی مهمی نیز کشف شده و باستان شناسان مطالعات مهمی انجام داده اند در واقع اینجا ساحل تاریخی و باستانی بوشهر به حساب می آید. ضمن اینکه در این محدوده، منطقه گردشگری ایجاد شده و گردشگران می توانند به راحتی در آب های خلیج فارس شنا نمایند.

ساحل ریشهر

قطعاً سواحل دریای عمان و خلیج فارس جاذبه های بیشتری دارند که خیلی از آنها هنوز به عنوان مقصد گردشگری معرفی نشده اند، اما بهتر است قبل از اینکه سری به آنها بزنیم از چند مورد مطمئن شویم: یکی فضاهای اقامتی اطراف ساحل به خصوص برای کسانی که می خواهند چادر بزنند و دیگری رعایت کردن موارد ایمنی در کنار ساحل است. شاید در جایی گردشگران خودرو را پارک نمایند که چند ساعت بعد با بالارفتن سطح آب، در عرض چند دقیقه خودرو غرق آب گردد. یا اینکه آن ساحل اگرچه بکر و زیباست اما برای شنا کردن مناسب نباشد.

منبع: گردشبان
انتشار: 1 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 1 اردیبهشت 1400 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1617

به "5 سحرآمیز جنوب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 سحرآمیز جنوب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید