تور اروپا ارزان: اروپا از افزایش هزینه انرژی رنج می برد، اختلاف اعضاء درباره نحوه مقابله با بحران
به گزارش مجله روگذر، درحالی که سراسر اروپا تحت فشار بالای افزایش هزینه های انرژی واقع شده است اختلاف نظرهایی درباره چگونگی حل این بحران در این اتحادیه به وجود آمده است.
با ما سفر کنید و با تور اروپا ارزان از قاره سبز اروپا دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران ، روزنامه تاگس شاو آلمان در مطلبی نوشت: تمام اروپا از مسئله افزایش قیمت انرژی رنج می برد. کمیسیون اروپایی اعلام نموده که امروز می خواهد اقدامات و برنامه هایی را برای کاهش فشار به ویژه بر خانواده های فقیر ارائه دهد که البته بعضی کشورهای عضو این منطقه خود را به راه چاره های ارائه شده از طرف بروکسل برای این منظور بی علاقه نشان می دهند.
در ادامه این گزارش آمده است: همه این قاره (اروپا) از هزینه های بالای گاز طبیعی و برق رنج می برند، اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا نسبت به این شوک قیمت واکنش های متفاوتی نشان می دهند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در این باره گفته است: ما باید بخصوص در این باره یک دید دراز مدتی داشته باشیم و خود را به یک نوع منبع انرژی وابسته نکنیم که به علت قیمت پایین مجذوب کننده است و به مرور ما را در معرض جهش ناگهانی قیمت ها قرار می دهد. فرانسه می خواهد تا ماه آوریل قیمت برق و گاز را کاهش دهد و کوپن های انرژی برای خانواده های با عایدی پایین صادر کند.
اسپانیا هم موقتا مالیات بر ارزش افزوده برق را کاهش می دهد. اما پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا این را کافی نمی داند و در این باره گفته است: وقتی همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از افزایش قیمت ها رنج می برند ما باید از اقدامات ملی فراتر رفته و راه چاره های اروپایی ارائه دهیم.
مادرید و پاریس در یک برنامه مشترک تدوین شده با 3 شریک اروپایی خود این روش ها را برای کنترل قیمت انرژی در اتحادیه اروپا ارائه داده اند که عبارت است از تنظیم بازار برق، هماهنگی در خرید گاز و کاهش وابستگی به تامین کنندگان. البته همه کشورهای اروپایی با این طرح موافق نیستند.
وزیر دارایی فنلاند در این باره گفته است که یاری به خانوارها برای بهبود اوضاع یک موضوع ملی است و مربوط به اتحادیه اروپا نمی گردد. وی بعلاوه گفته که ضمناً شرایط کشورش خیلی هم در این زمینه بد نیست.
دولت آلمان هم موضع محتاطانه ای را در این راستا اتخاذ نموده و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در این باره گفته است: آلمان کمتر از بعضی همسایگان خود تحت تاثیر نوسانات قیمت سوخت واقع شده است.
وی بعلاوه در این باره گفت: در آلمان بسیاری از قراردادهای گازی دارای ماهیت دراز مدت هستند و بعضی هم بیشتر وابسته به بازارهای محلی بوده و همه این ها در نوسانات قیمت منعکس می گردد.
مرکل بعلاوه گفت که دلایل متعددی برای این مسئله وجود دارد و بهبود مالی بعد از پاندمی تقاضا را افزایش داده و بعلاوه گرسنگی فزاینده ای برای انرژی در آسیا وجود دارد.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هم اروپا را مسئول به وجود آمدن این شرایط دانسته و تجارت گازهای آلاینده از طرف اتحادیه اروپا را مسبب این شرایط دانسته و در این باره گفته است: این ایده بسیار بدی است و اگر اروپا این طرح احمقانه را کنار نگذارد مردم این اتحادیه باید هزینه اضافی بپردازند.
لهستان هم از این بحث ها استفاده می نماید تا به اروپا انتقاد وارد کند. لهستان اعلام نموده: انرژی به مقدار کافی گران است و ما نمی توانیم بارهای اضافی را برای حفاظت از آب و هوا بر شهروندان وارد کنیم.
اما کمیسیون اروپا در مقابل با این ایده مخالف است و بر این عقیده است هر چقدر تحولات سبز (به منظور حفاظت از آب و هوا) بیشتر پیشرفت کند اروپا کم تر به سوخت های فسیلی وابسته خواهد شد. بروکسل می خواهد بار اضافی از افزایش هزینه های انرژی بخصوص بر دوش خانواده های فقیر را کاهش دهد.
کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا قرار است امروز پیشنهاداتی را برای حل این بحران ارائه دهد. وی در این باره گفته است: حتی قبل از بحران افزایش قیمت انرژیِ هم میلیون ها اروپایی در فقر انرژی زندگی می کردند و اگر این شرایط ادامه پیدا کند خانوارهای بیشتری حتی با عایدی میانه هم تحت تاثیر این شرایط قرار خواهند گرفت.
هفته آینده قیمت انرژی در اروپا دوباره اولویت اصلی اتحادیه اروپا خواهد بود و سران کشورها در اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل در این باره بحث و گفتگو خواهند کرد.
قیمت عمده فروشی گاز طبیعی بین ژانویه و اکتبر حدود 440 درصد در اروپا افزایش داشته و این گاز برای گرمایش و فراوری برق مورد استفاده قرار می گیرد.
در آلمان قیمت برق در بورس از ماه ژانویه حدود 140 درصد گران تر شده ، در ایتالیا 340 و در اسپانیا این افزایش قیمت 425 درصد بوده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم