برای نخستین بار پیوند سلول های بنیادی یک زن مبتلا به ایدز را درمان کرد
به گزارش مجله روگذر، پزشکان به کمک یک روش نو پیروز به درمان یک زن مبتلا به اچ آی وی شدند.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فار به نقل از رویترز، یک بیمار آمریکایی مبتلا به سرطان خون پس از دریافت سلول های بنیادی اهدا کننده ای که به طور طبیعی در برابر ویروس عامل بیماری ایدز مقاوم است، بهبود یافت و تبدیل به سومین فرد و اولین زن بهبود یافته از این بیماری با کمک پیوند تا به امروز شد.
شارون لوین،(Sharon Lewin)، رئیس منتخب انجمن بین المللی ایدز در بیانیه ای گفت: این زن از زمان دریافت خون بند ناف برای درمان سرطان خون تا به امروز و به مدت 14 ماه عاری از هرگونه ویروس و در حال بهبود بوده است؛ بدون اینکه نیازی به درمان های قوی اچ آی وی داشته باشد.
وی ادامه داد: این سومین گزارش از درمان در این شرایط و اولین گزارش در مورد یک زن مبتلا به HIV است.
بیماران در این آزمایش ابتدا تحت شیمی درمانی قرار می گیرند تا سلول های ایمنی سرطانی را از بین ببرند. سپس پزشکان سلول های بنیادی را از افراد دارای جهش ژنتیکی خاص پیوند می زنند.
رئیس منتخب انجمن بین المللی ایدز یادآور شد: پیوند مغز استخوان استراتژی مناسبی برای درمان بیشتر افراد مبتلا به اچ آی وی نیست، اما این گزارش تأیید می کند که درمان این بیماری امکان پذیر است و استفاده از ژن درمانی را به عنوان یک استراتژی مناسب برای درمان HIV تقویت می کند.
منبع: خبرگزاری فارس