حذف قبوض کاغذی آب در چه مرحله ای است؟
به گزارش مجله روگذر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به حذف قبوض کاغذی آب تا خاتمه دولت دوازدهم، آخرین وضعیت این طرح را تشریح و اظهار داشت که فعلا نیازی نیست مشترکان اقدامی انجام دهند.

محمدرضا بختیاری در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر این که حذف قبوض کاغذی آب زمان بر است، اظهار کرد: فرآیند حذف قبوض کاغذی آب مشابه حذف قبوض کاغذی برق و گاز نیست. زیرا در سیستم برق و گاز هر واحد یک کنتور جداگانه دارد و فیش به صورت جداگانه برای واحدها صادر می گردد. درحالی که کنتور آب واحدها مشترک است و ساختمان یک فیش بیش تر ندارد.
وی ادامه داد: این طرح احتیاج به آنالیز بیش تری دارد و فعلا درحال آنالیز است و امیدوارم به قولی که در این راستا داده شده عمل کنیم. البته ممکن است طرح حذف قبوض کاغذی آب در همه نقاط کشور اجرایی نگردد اما سعی می کنیم به صورت پایلوت شروع کنیم. فعلا زیر ساخت ها آماده نیست اما اجرای آن به انتها دولت دوازدهم می رسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به این سوال که آیا ضروری است مشترکان برای ثبت اطلاعات خود اقدامی انجام دهند، پاسخ داد: فعلا مردم کاری نکنند.
بختیاری با تاکید بر این که اجرای طرح حذف قبوض کاغذی آب احتیاج به برگزاری جلسات متعدد دارد، گفت: قبوض کاغذی آب در بعضی نقاط به صورت پایلوت اجرا شده است. برای این که قبض کاغذی آب حذف گردد، باید کنتور مشترکان جدا گردد.
وی ادامه داد: در این راستا با نظام مهندسی مذاکراتی داشته ایم که برای ساختمان ها تازه ساز برای هر مشترک کنتور جداگانه نصب گردد و پایلوت طرح هم در تازه سازها اجرا شده است اما در حال آنالیز هستیم که برای سایر ساختمان ها چه کنیم.
حذف قبوض کاغذی آب، برق و گاز تا انتها دولت دوازدهم
بر اساس این گزارش، یکی از اهداف دولت الکترونیک حذف قبوض کاغذی است که حذف قبوض کاغذی برق نخستین مرحله آن بود. به طوری که از ابتدای مهرماه قبض کاغذی برق برای هیچ مشترکی صادر نخواهد شد. همچنین طبق گفته مسئولان قبوض کاغذی گاز از اوایل آذرماه سال جاری حذف می گردد و زیرساخت های لازم برای اجرای این کار آماده شده است.
در این راستا، حذف قبوض کاغذی آب گام دیگر وزات نیرو در این راستاست و آخرین اخبار حاکی است که طرح حذف قبوض کاغذی آب براساس ارزیابی انجام شده این طرح تا انتها دولت دوازدهم به طور کامل اجرا خواهد شد. به گفته حمیدرضا کشفی- معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور - در حال حاضر پایلوت اجرای این طرح در چندین شهر از جمله لرستان، اصفهان، آذربایجان غربی و بندرعباس شروع شده است و پس از ارزیابی نتایج، این برنامه به سایر مناطق کشور نیز تعیم داده خواهد شد.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر زیرساخت اجرای این برنامه کاملا شده است، ادامه داد: هزینه آب بهای بعضی از مشترکان به دلیل تعرفه غیرواقعی آب به میزانی اندک است که چاپ قبض کاغذی حتی به صرفه هم نیست. در حال حاضر تعداد مشترکان آب شهری و روستایی کشور از مرز 23 میلیون مشترک گذشته است و سالانه تعداد بسیار زیادی قبض کاغذی میان این تعداد مشترک توزیع می گردد که در صورت اجرای کامل این برنامه شاهد ثمراث زیست محیطی و مالی فراوانی خواهیم بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا