درد و ورم معده را به روش بوعلی سینا آرام کنید!

به گزارش مجله روگذر، مجله سیب سبز - رزیتا اشتری: غذا خوردن یکی از برترین نعمت های دنیایی است، اما گاهی اوقات غذا خوردن به کابوسی تبدیل می گردد که خیلی ها را به پشیمانی می اندازد. معده درد، دردهای معدوی، ورم معده، زخم معده و... ازجمله دلایل اصلی این کابوس است.

درد و ورم معده را به روش بوعلی سینا آرام کنید!

غذا خوردن وقتی برترین نعمت می گردد که همه اعضای بدن خوب کار نمایند و بعد از آن درد، تهوع و سوزش فرد را به مشکل نیندازند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که عاشق غذا خوردن هستید اما به علت دردهای معده با ترس قاشق بر می دارید ، حتما این مطلب را بخوانید. دکتر سعید صانعی مشاوره گیاه درمانی در این مطلب شما را با نکات تغذیه ای آشنا می نماید که مثل آبی روی آتش درد شماست.

اول مزاج های معده را بشناسید

معده 12مزاج دارد، اما دو مورد از آنها جزء اصلی ترین مزاج های معده هستند؛ مزاج سرد و تر و مزاج خشک و گرم. وقتی مزاج سرد و تر باشد فرد دچار مسائلی از قبیل نفخ، ترش کردن معده، عدم هضم و ... می گردد. با این حال از روی علائمی مثل نفخ، گاز معده، بادگلو، قلنج ( روده یا بعضی از قسمت های بدن)، تنگی نفس و ... می توان متوجه شد که معده دچار مسائلی شده که از دسته سرد مزاج هاست.

اما در دسته خشک و گرم می توان به بیماری های معدوی از جمله زخم معده، سوزش معده و بیماری های دیگر اشاره نمود که معمولا این مسائل با علائمی مثل سوزش معده، دردهای خنجری (به خصوص هنگام شب)، مدفوع سیاه و... همراه هستند. با این حال بهتر است بدانید که فرد ممکن است دچار هر دو مشکل در مزاج ها گردد، مثلا هم معده اش ترش کند و هم زخم اثنی عشر داشته باشد. با این حال با رعایت بعضی نکات تغذیه ای می توان این مشکل را تاحدودی درمان کرد.

سر وقت غذا بخورید

نکته مهمی که باید رعایت کنید زمان خوردن وعده های غذایی است. صبحانه باید اول صبح خورده گردد و برای خوردن ناهار باید یک ساعت مشخصی را مدنظر قرار دهید. بعلاوه برای صرف شام باید اول شب غذا بخورید. خیلی از افرادی که مشکل معدوی دارند توجه زیادی به زمان خوردن غذا ندارند و اغلب وعده های غذایی به خصوص شام را دیروقت می خورند و بلافاصله بعد از غذا دراز می کشند. درصورتی که توصیه می گردد از این کار خودداری نمایند و بعد از غذا حتی کمی راه بروند و فعالیت داشته باشند تا غذا راحت تر هضم گردد.

صبحانه سنگک و مربا بخورید

کسانی که از اختلالات معده به خصوص ورم معده رنج می برند بهتر است در وعده صبحانه از نان سنگک استفاده نمایند و به همراه آن، مربای هویج یا به یا شقاقل بخورند. اما گفتنی است که شهد مربا نباید خورده گردد و باید گوشت مربا را بخورند (حتی توصیه می گردد با آب ولرم شهد را از روی گوشت مربا پاک کنید) چراکه شهد مربا اسید معده را تحریک می نماید. افرادی که مشکل معدوی دارند باید از نوشیدن چای تا جایی که امکان پذیر است خودداری نمایند.

درمورد وعده های غذایی دیگر باید گفت برای تقویت معده توصیه می گردد مرغ یا ماهیچه را کاملا بپزند و آب پخته شده را از گوشت جدا نمایند. سپس برنج را به همراه آب گوشت کته نموده و در وعده های غذایی به خصوص ناهار میل نمایند. بعلاوه پوره سیب زمینی به همراه گلپر می تواند یک غذای خوب برای این دسته از اشخاص باشد. غذای دیگری که توصیه می گردد کباب گوشت گوسفندی بدون چربی است. به این صورت که گوشت گوسفندی چرخ نموده را به مدت یک یا دو روز در یخچال نگه دارید؛ بعد از مدت معین شده گوشت را بدون هیچ مواد دیگری (پیاز، سیر و...) به صورت کبابی بپزید و به همراه سماق میل کنید.

به هضم غذا یاری کنید!

زنجبیل پرورده یکی دیگر از خوراکی هایی است که به درمان زخم معده یاری می نماید. حتی می توانید از مربای زنجبیل بهره ببرید، البته به شرط آنکه مربا با عسل درست گردد. برای تهیه مربای زنجبیل توصیه می گردد زنجبیل را به صورت خلالی در یک ظرف غیرفلزی قرار دهید و سپس به آن آب و یک قاشق چای خوری آهک اضافه کنید. بعد از دو ساعت آب اضافه را خالی کنید. سپس مجدد پنج بار آب روی زنجبیل بریزید و خالی کنید.

البته گفتنی است که فقط در نوبت اول یک قاشق چای خوری آهک اضافه می گردد و در نوبت های دیگر نیازی به اضافه کردن آهک زنده نیست. آهک باعث می گردد که تندی زنجبیل تاحدودی از بین برود. بعد از این مراحل سه برابر زنجبیل، عسل اضافه کنید و حدود 4 الی 5ساعت بگذارید این مواد خوب باهم پخته شوند. زنجبیل پرورده در عسل برای کسانی که ضعف معده دارند یا غذای شان به راحتی هضم نمی گردد می تواند بسیار مفید باشد. توصیه می گردد این مربا به میزان یک قاشق مرباخوری بعد از غذا خورده گردد.

برای اینکه شیره معده به درستی و خوب ترشح گردد، افراد به خصوص کسانی که معده درد دارند، نمک را با پودر آویشن مخلوط نمایند و به میزان نوک قاشق چای خوری قبل از صرف غذا میل نمایند.

در طب سنتی توصیه می گردد افرادی که زخم معده یا ورم معده دارند بعد از صرف غذا 5دقیقه راه بروند و سپس موم لایی شیرین بیان را به میزان یک قاشق چای خوری خالی بخورند و سپس دوباره راه بروند. حتی می توانند ریشه شیرین بیان را به طور مساوی با برگ خشک شده بارهنگ آسیب نمایند. سپس یک قاشق چای خوری از این مواد را به همراه یک استکان عرق بومادران بنوشند.

از عفونت معده یا هلیکوباکتری رنج می برید؟

میزانی تخم بارهنگ تهیه کنید و آن را بو دهید. تخم بارهنگ را در یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید؛ هر وقت موقع حرارت دادن بویی از این گیاه خارج شد و رنگ آن تغییر پیدا کرد، می توان گفت تخم بو داده شده است. البته هیچ ماده ای را نباید به آن اضافه کنید. بعد از این مرحله تخم بو داده شده را پودر کنید و در عرق نعناع بریزید (البته توصیه می گردد عرق نعناع گرم باشد). به مدت 14روز قبل از خورن غذا یک لیوان از این شربت را بنوشید.

برای خوش طعم تر کردن آن می توانید عسل یا نبات هم به آن اضافه کنید. این دارو برای افرادی که دچار اسهال مزمن شدند هم مفید است. غیر از تخم بارهنگ، برگ بارهنگ حتی برای کسانی که زخم معده دارند یا دچار حرارت معده هستند بسیار مفید است. توصیه می گردد این برگ را بپزند و به همراه ماست شیرین کم چرب میل نمایند (مثل بورانی اسفناج).

میوه درمانی کنید

سیب رسیده شیرین یک میوه بسیار مفید برای افرادی است که مشکل معدوی دارند. بعد از وعده غذایی توصیه می گردد سیب میل کنید. یکی دیگر از میوه هایی که برای این مشکل مفید است میوه به است. البته توصیه می گردد میوه به را به 4 قسمت تقسیم کنید و روی حرارت قرار دهید تا به صورت کبابی گردد؛ بعد از اینکه غذای تان را میل کردید یک تکه از این میوه را هم بخورید. انار هم جزء میوه های مفیدی است که توصیه می گردد کسانی که از این مشکل رنج می برند، میل نمایند. میوه زالزالک هم برای افرادی که مشکل هضم دارند، بسیار مفید است.

با دمنوش دردها را تسکین دهید

بابونه شیرازی یکی از موثرترین دمنوش های گیاهی است که برای دردهای عصبی معده می تواند مفید باشد. فقط کافی است 4قاشق مرباخوری بابونه شیرازی را با یک لیوان آب دم کنید. این دمنوش را باید صبح ها ناشتا بنوشید. نیم ساعت بعد از نوشیدن این دمنوش توصیه می گردد حتما صبحانه بخورید.

دم نموده ای برای ریفلاکسی ها

کسانی که مشکل ریفلاکس دارند یا معده شان ترش می نماید، می توانند گیاه نعناع فلفلی را از عطاری ها تهیه نمایند. یک قاشق غذاخوری از این گیاه را با یک لیوان آب به مدت 10 دقیقه دم کنید. توصیه می گردد این دم نموده را به میزان نصف لیوان قبل از وعده ناهار و شام بنوشید. به جای گیاه نعناع فلفلی می توان از گیاه سوسن عنبر هم استفاده کرد.

خوراکی های ممنوع !

- سرخ کردنی ها

- غذاهای چرب (مثل ته دیگ، کوکو و کتلت هایی که با روغن فراوان پخته می شوند)

- گوشت قرمز مثل گوشت گاو

- شیرینی خامه ای

- قهوه، نوشابه، چای، نسکافه

- شکلات

زیاد در پی خوراکی های مایع نباشید

در انتها چند نوع دمنوش توصیه می گردد برای افرادی که مشکل معدوی دارند قبل یا بعد از غذا بخورند. غیر از چند موردی که ذکر می گردد دمنوش های دیگر برای این دسته از افراد مناسب نیستند. به طور کلی کسانی که از مشکل معدوی رنج می برند باید از خوردن غذاهای آبکی مثل سوپ، آش یا دمنوش ها (غیر از چند مورد ذکر شده) پرهیز نمایند، چراکه دمنوش های دیگر ممکن است به مسائل اسیدی شدت ببخشند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 13 مهر 1403 بروزرسانی: 13 مهر 1403 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2374

به "درد و ورم معده را به روش بوعلی سینا آرام کنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درد و ورم معده را به روش بوعلی سینا آرام کنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید