در ماجرای پیش فروش پراید، چه کسی مقصر است؟

به گزارش مجله روگذر، خبرگزاری ها نوشته اند که پیش فروش دو مدل خودروی پراید در عرض 45 دقیقه به انتها رسید!

در ماجرای پیش فروش پراید، چه کسی مقصر است؟

به گزارش خبرنگاران، احسان محمدی در عصرایران نوشت: برای سخنرانی در یک نشست نیمه دولتی دعوت شده بودم. رو به حضار گفتم: سخنرانی در ایران به دو شکل درآمده است؛ یک نوعش این است که همه چیز را بیندازی گردن توطئه های دشمن، از کوشش مسئولین خستگی ناپذیر بگویی و قدرنشناسی مردم و اینکه اوضاع ما نه تنها بد نیست که داریم به سرعت رو به بهبود می رویم. این طور محبوب مدیران می شوی، کارت هدیه می گیری و احتمالاً به عنوان یک گزینه مطلوب برای ارائه سخنرانی به نهادها و استان های دیگر معرفی می شوی، می روی و چه بسا پُست هم بگیری و در نهایت دنیایت را می سازی.

نوع دیگرش این است که تند و تلخ حرف بزنی، همه چیز را زیر سوال ببری و هی سرت را تکان بدهی و دریغا دریغ کنی که تمدن ما را مدیران بر باد دادند و حق ما که این همه ثروت و نعمت خدادادی داریم این است که مثل مردم سوئیس زندگی کنیم و اصلاً چرا باید کار کنیم؟ و اُف بر مسئولین و ...

در این سبک سخنرانی کارت هدیه نمی گیری اما لایک چرا! تکه های یک دقیقه ای از سخنرانی ات با تیترهای سخنان شجاعانه و کوبنده در فضای مجازی پخش می گردد، به شهرت می رسی و به تاخت می توانی آنقدر جلو بروی که حتی احضار بشوی، بعد از احضارت، پیراهن عثمان می سازی و تندتر حرف می زنی و در آخر هم بازداشت چند روزه و احتمالاً خروج از کشور و پناهندگی و ...

این روزها انگار هیچ خط میانه ای دیگری وجود ندارد. هر کس می گوید یا پشت تریبونی حرف می زند در این دو دسته باید قرار بگیرد! فضای دو قطبی هر روز دارد ما را از شکاف، به سمت گُسل پیش می برد.

خبرگزاری ها نوشته اند که پیش فروش دو مدل خودروی پراید در عرض 45 دقیقه به سرانجام رسید!

می گردد به سبک همان دو شکل سخنرانی در خصوص این ماجرا نوشت. اینکه مسائل مالی جنگ روانی دشمن و بزرگنمایی است و مردم پول دارند و از کالای ایرانی خوش شان می آید و قیمت ها واقعی شده است و هیچکس اجباری ننموده که به زور بخرند. تقاضا هست و عرضه می گردد. مردم خودشان می خواهند. اگر نخواهند نمی خرند و نخرند هم یا فراوری نمی گردد یا اینقدر گران فروخته نمی گردد و شرکت ها مجبور می شوند قیمت ها را کم نمایند.

پس اگر تقصیری هست تقصیر همین مردم است که خودشان به خودشان رحم نمی نمایند. به عبارت دیگر یعنی همین مردمی که صبح تا شب در خصوص کیفیت بد پراید برای هم حرف می زنند و شکوه می نمایند که این قیمت ها واقعی نیست و دلالی شرکت های خودروساز است در 45 دقیقه یورش برده اند و همه خودروهای گران و بی کیفیت را خریده اند و حتی پیه عدم تحویل در تاریخ تعیین و تجمع جلوی شرکت را هم به تن مالیده اند!

یا می گردد گفت کار مردم نیست. مردم پول ندارند ولی عقل دارند. برای همین این کار را نمی نمایند. بازارگرمی دلال های نزدیک به شرکت های خودروساز است که اینطور پلکانی دارند قیمت ها را بالا می برند و خون مردم را در شیشه نموده اند. نه نظارتی روی کیفیت کارشان هست و نه کنترلی روی قیمت گذاری و تحویل. در غیاب قدرت بالادستی و عدم وجود رقیب، می بُرند و می دوزند و ...

در کنار تحلیل های متضاد، ذکر یک نکته لازم است؛ اگر مردم برای پیش فروش هر کالایی از خودرو گرفته تا پوشک و رب گوجه و گوشت یورش می برند، ریشه آن در بی اعتمادی به فرداست. اینکه به تجربه دریافته اند اگر امروز نخرند، فردا مجبورند گران تر بخرند و ایمان دارند که هیچ چیز ارزان نمی گردد.

ریشه این ماجرا هم در کارآمدی مدیران و مسئولان است. مردم احساس می نمایند کنترل اقتصاد کشور از دست مدیران در رفته است. در دو سال گذشته قیمت ها آنچنان رشد صعودی داشته اند که باورکردنی نیست. با شعار و وعده هم نمی گردد این ایمان و اعتماد و اطمینان را برگرداند.

مردم فشارهای بین المللی و جنگ اقتصاد را می فهمند اما انتظار دارند در چنین شرایطی کشور هوشمندانه مدیریت گردد، در روز خوشی که مدیریت نباید این همه سخت باشد! دریا وقتی طوفانی شد، کیفیت ناخدا تعیین می گردد.

اینکه فرهنگ دلالی درون همه ما ریشه دوانده است و از ملت دور شده ایم و هرکس به فکر این است که در این طوفان کلاه خودش را بچسبد البته که گزاره های خطایی نیستند. سرزنش کردن مردم آسان و بی خطر است. اما در این ماجرا مردم خطاکارترند یا سیستم؟

پراید اگر صد میلیون تومان بگردد باز هم خریدارانی دارد اما سوال اینجاست که چرا باید کالایی که فراوری و نظارت و مدیریت آن بر عهده حاکمیت است و به یک شاخص در ارزیابی کشورداری مسئولان تبدیل شده اینطور جهش قیمت پیدا کند؟

انصاف بدهید در این آشفته بازار مردم خطاکارترند یا مسئولان؟

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 233

به "در ماجرای پیش فروش پراید، چه کسی مقصر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در ماجرای پیش فروش پراید، چه کسی مقصر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید