طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش

به گزارش مجله روگذر، سس انبه مخصوص فلافل، نوعی سس پرطرفدار و پرخاصیت بوده که ادویه و چاشنی های خوش عطر، طعمی بی نظیر به آن داده است. طرز تهیه سس انبه فلافل با پودر انبه و با میوه انبه را در این مطلب می خوانید. این سس را میتوان با انواع ساندویچ گرم نیز استفاده کرد.

طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - انبه میوه ای خوشمزه، بسیار مقوی و دارای خواص بی نظیری است که در تهیه سالاد، یخمک، بستنی، ، آب میوه، انواع مربا، و سس انبه کاربرد دارد. سس انبه یکی از سس های پرطرفدار است که با ساندویچ های گرمی مانند فلافل خوشمزه، همبرگر و سوسیس؛ همچنین پیتزا مخلوط، اسنک و... استفاده می گردد. این سس خوشمزه را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد و به عنوان یک طعم دهنده و چاشنی عالی همراه با ساندویچ فلافل مورد استفاده قرار داد. در تهیه سس انبه می توان از پودر انبه یا میوه انبه استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش، با میوه انبه و با پودر انبه آشنا سازیم.

قسمت مورد نظر خود را در این مقاله از لینک های زیر انتخاب کنید:
  • طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه
  • طرز تهیه سس فلافل با پودر انبه
  • نکات مهم تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه

1. طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه

مواد لازم
انبه2 عدد
نمک1 قاشق مرباخوری
روغن زیتون1/4 فنجان
دانه خردل و پودر شنبلیلهاز هر کدام 1 قاشق چایخوری
دانه زیره سبز2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیراز هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
پاپریکا1 قاشق غذاخوری
زردچوبه1/2 قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا عسل1 قاشق غذاخوری
آبلیمو3 قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده1/2 فنجان

دستور تهیه:

  1. با چاقو در وسط انبه شیاری ایجاد کنید.
  2. سمت چپ و راست انبه را در دو دست خود گرفته و در دو جهت مخالف بچرخانید تا یک طرف انبه از هسته جدا گردد.
  3. سپس هسته را با دست راست و سمت دیگر انبه را با دست چپ بگیرید و در دو جهت مخالف بچرخانید تا هسته نیمه دیگر انبه نیز جدا گردد.
  4. با یک قاشق گوشت انبه را از پوست آن جدا نموده و با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کنید.
  5. قطعات انبه را نمک اندود نموده و سپس درون یک شیشه دردار بریزید.
  6. درب شیشه را بسته و آن را به مدت 5 روز زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه آب بیندازد.
  7. پس از این مدت، انبه را از آب آن جدا کنید.
  8. آب انبه را کنار گذاشته و قطعات انبه را روی یک کاغذ پارچمنت بریزید و 4-3 ساعت فرصت دهید تا کمی خشک شوند.
  9. روغن را در یک تابه کوچک گرم نموده، دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا زمانی که صدای ترق تروق آن شنیده گردد.
  10. پس از 3-2 دقیقه تفت دادن که بوی ادیه ها بلند شد، پودر سیر و شکر قهوه ای را اضافه نموده و 3-2 دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید؛ سپس آب، انبه، آب انبه و آبلیمو را اضافه نموده و خوب با هم مخلوط کنید.
  11. حرارت را خاموش نموده و پس از اینکه مواد خنک شدند آن ها را در غذاساز ریخته و میکس کنید تا یک سس صاف و روان به دست آید.
  12. سس را بچشید و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
  13. این سس را در ظرف شیشه ای دردار، بیش از یک هفته می توان در یخچال نگهداری کرد.

2. طرز تهیه سس فلافل با پودر انبه

مواد لازم
سرکه سفید2/3 پیمانه
پودر انبه1 قاشق سوپخوری
آب1/2 پیمانه
نمککمی
فلفل قرمز1/4 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. پودر انبه را از عطاری خریداری کنید، پودر انبه تهیه شده از عطاری ها دارای ادویه عربی مخصوص است و نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد.
  2. سرکه سفید و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و سپس پودر انبه را کم کم به آن اضافه نموده و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملا حل گردد.
  3. سپس نمک و فلفل را اضافه نموده و بلافاصله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آمده و غلیظ گردد.
  4. پس از حدود 10 دقیقه، زمانی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک گردد.
  5. سس را پس از خنک شدن در ظرف شیشه ای دردار در یخچال نگهداری کنید.
  6. این سس را می توانید به مدت 2-1 ماه در یخچال نگهدارید.

نکات مهم و اصولی تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه

  • قبل از اینکه مواد را روی حرارت قرار دهید مطمئن شوید که پودر انبه کاملا در آب و سرکه حل شده، در غیر اینصورت پس از حرارت دیدن پودر انبه گلوله می گردد.
  • پس از حل کردن پودر انبه در آب و سرکه بلافاصله آن را روی حرارت قرار دهید، چون اگر فاصله ایجاد گردد پودر انبه ته نشین شده و قبل از قرار دادن روی حرارت باید دوباره آن را هم بزنید.
  • سس انبه پس از سرد شدن غلیظ تر می گردد، بنابراین وقتی کمی غلیظ شد باید از روی حرارت برداشته گردد.

شما در این مقاله با طرز تهیه دو نوع سس انبه آشنا شدید، این سس خوشمزه را در منزل درست کنید و ما را از نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه مطلع سازید. همچنین پیشنهاد می کنیم طرز تهیه سس خردل به دو روش را نیز در خبرنگاران بخوانید.

منبع: ستاره
انتشار: 5 اسفند 1399 بروزرسانی: 5 اسفند 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1501

به "طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید