عشق یک طرفه، عشقی ناکام و نافرجام

به گزارش مجله روگذر، عشق یک طرفه عشقی ناسالم است که می تواند پیامدهایی چون افسردگی به همراه داشته باشد و ضروری است افراد با پذیرش واقعیت از عواقب آن جلوگیری نمایند.

عشق یک طرفه، عشقی ناکام و نافرجام

حتما شنیده اید عشق یک سره دردسره، واقعیتی که در این ضرب المثل نهفته است غیرقابل انکار است. عشق شور زندگی هدیه می دهد اما هدایای عشق یک طرفه چیزی جز رنج، ناکامی، ناامیدی و کوششی عبث نیست. در این مقاله از نشانه های عشق یک سویه، عواقب آن و آنچه که می توانید در مقابله با آن انجام دهید سخن گفته شده است.

عشق یک طرفه چیست؟

بعضی از منابع عشق یک طرفه را به دو نوع عشق های خیالی یا بیان نشده و عشق های ابراز شده تقسیم می نمایند:

1- در عشق های خیالی فرد، به صورت ذهنی عاشق کسی است و با اینکه در واقعیت نشانه ای از علاقه متقابل نمی بیند اما سفت و سخت معتقد است که طرف دیگر هم به او فکر می نماید و به او علاقمند است. هر چند که هیچ کدام هرگز چیزی به زبان نیاورند.

2- در نوع دوم افراد، عشق شان را به زبان می آورند اما با اینکه از طرف مقابل جواب رد می گیرند، حاضر به قبول واقعیت نمی شوند و با نسبت دادن علت رد شدن درخواستشان به عوامل دیگری مثل دخالت خانواده آن فرد و یا حضور رقیب عشقی تا مدت ها برای برطرف موانع دست و پای بی فایده می زنند.

عشق یک طرفه عشقی است که میل به معشوق، امری ذهنی است. یعنی عاشق در افکار و پیش فرض هایش باور دارد که معشوقش به او علاقه مند است و او از احساسات معشوقش بی اطلاع است. عشق یک سویه بیشتر از اینکه عشق تلقی بگردد نوعی تفکر و رفتار بیمارگونه به نظر می آید که جز دردسرهای روانی و عاطفی نتیجه دیگری ندارد. در شرایط سالم روانی اگر کسی به شخص دیگر علاقه مند گردد ولی بداند که عشق و علاقه اش یک طرفه است، از آن عشق دست بر می دارد. اما اگرعشق بیمارگون باشد، فرد از این عشق دست بر نمی دارد و در نهایت منجر به سرخوردگی او خواهد شد.

پیامدهای عشق یک طرفه

عشق نافرجام را همه ما احتمالاً تجربه نموده ایم اما تکیه بر یک عشق یک سویه و چنگ زدن به آن پیامدهایی ناگوارتر به همراه دارد. بیشتر آدم ها با امید اینکه روزی بتوانند آن فرد را به دست بیاورند روزگار می گذرانند اما این امیدها هیچ وقت به واقعیت بدل نمی شوند و آنها را با چشمانی گریان و دلی پردرد بر جای می گذارند. منتظر وصال یک عشق شدن ممکن است شکستن قلبتان را به دنبال داشته باشد. اما امید بستن به عشقی یک سویه و در نهایت شکست خوردن در آن می تواند به مسائل روحی مانند افسردگی، مصرف دارو و یا حتی خودکشی منجر گردد.

با این حال افسردگی قسمت خوب ماجرا است چون نشانه آن است که فرد در حال نزدیک شدن به مرحله پذیرش واقعیت است. اغلب این افراد فرآیند سوگ را تجربه می نمایند که به دلیل اینکه نسبتاً طولانی است مسائلی را در کار و تحصیل و روابط اجتماعی برای آنها ایجاد می نماید و اصطلاحاً آنها را برای مدتی از زندگی عقب می اندازد.

با یک عشق یک طرفه چه کنیم؟

1- پذیرش واقعیت

وقتی عاشق کسی هستیم احساس می کنیم که آن فرد تنها کسی است که می تواند ما را شاد و خوشبخت کند. چیزی که نمی توانیم درک کنیم این است که هیچوقت نمی توانیم با کسی که دوستمان ندارد خوشبخت شویم. پس بااینکه ممکن است احساس کنید می توانید برای همه عمر به آن فرد متعهد باشید، اما فرد مقابل این احساس را به شما ندارد. پس به جای سعی و کوشش برای برقراری ارتباط با آن فرد سعی کنید این واقعیت را بپذیرید که این عشق دوطرفه نیست و آن را فراموش کنید. در ابتدا ممکن است فراموش کردن محبوب تان باورنکردنی به نظر برسد ولی پس از تحلیل رفتن تدریجی و کمتر شدن شوک اولیه، احساس درد، غم و گناه در این مرحله کمتر می گردد. پذیرش این واقعیات باعث می گردد بتوانید تمرکزتان را تغییر داده و اولین قدم برای فراموش کردن آن فرد را بردارید.

2- عبور از عصبانیت و افسردگی

وقتی که از مرحله انکار واقعیت عبور می کنید و شرایط را همان طور که هستند می پذیرید، عصبانیت ایجاد می گردد. در این مرحله فرد حمایت کسی را نمی پذیرد و هرگونه یاریی را رد می نماید و می خواهد هر کسی و هر چیزی را برای فقدان این عشق یک طرفه سرزنش کند. پس از آن دچار حالت ناامیدی و افسردگی می گردد. خیلی مهم است که متوجه تفاوت بین غمگینی طبیعی ناشی از فقدان و افسردگی بالینی (این نوع افسردگی احتیاج به درمان دارد) بشویم. احساساتی مانند ناامیدی و پوچی و احساساتی مانند کناره گیری و غمگینی شدید در طول این مرحله طبیعی هستند.

3- فراموش کردن

تا می توانید گریه کنید، بعد همه عکس ها و یادگاری هایی که او و زمانهای خوشی که با او داشتید را به یادتان می آورد، بیرون بریزید و از چیزها و جاهایی که شما را به یاد او می اندازد دوری کنید. درعوض رو به کارهایی بیاورید که مشغولتان می نمایند، مثل گذراندن وقت با دوستانتان، انجام کارهایی که دوست دارید و از آن لذت می برید. این کار باعث می گردد دیگر در خصوص آن فرد خیالپردازی نکنید و به جنبه های دیگر زندگی هم نگاه کنید.

4- روابط جدید

عشق واقعی زمانی است که دو طرف بتوانند از نظر احساسی و ذهنی همه احساساتشان را با هم شریک باشند. به جای آویزان شدن به کسی که دوستتان ندارد، دست از عذاب دادن خودتان بردارید و به زندگی خودتان برسید. به خودتان توجه کنید و به چیزهای غیرلازم نپردازید. با گذشت زمان یاد می گیرید که فراموش کنید و دوباره عاشق شوید. یادتان باشد که این خاتمه جهان نیست. با گذشت زمان با کسی آشنا می شوید که می تواند شاد و خوشبختتان کند و به همان اندازه دوستتان خواهد داشت.

پیشگیری از یک عشق یک طرفه بهتر از درمان

با توجه به مسائل عشق یک طرفه بهتر است از قبل برای نیفتادن در این ورطه چاره ای بیندیشیم. درست است که می گویند عشق اختیاری نیست و احساسات و هیجانات اغلب خارج از آگاهی ما شکل می گیرند اما ما قادر به مدیریت احساساتمان هستیم. بنابراین اگر احساس علاقه نسبت به کسی در شما ایجاد شد در حالی که هیچ مدرکی مبنی بر علاقه متقابل برای آن ندیدید، راهکارهای زیر می تواند در کنترل احساسات به شما یاری کند:

  1. احساس خود را بشناسید و با تمرکز کردن آگاهانه نسبت به آن آگاهی پیدا کنید.
  2. رابطه تان با آن فرد را مدیریت کنید. هر چقدر از کسی که به او علاقه دارید دورتر باشید و در برخوردهای ضروری نیز کاملاً رسمی رفتار کنید، راحت تر می توانید از دام عشق یک طرفه تان بیرون بیایید.
  3. تا جایی که می توانید با کارهایی که برایتان لذت بخش هستند سر خودتان را گرم نگه دارید. ورزش منظم را هم از قلم نیندازید.
  4. به کارهایی که قبل از آغاز شدن این احساس دلتان می خواست انجام بدهید فکر کنید. آنها را به صورت هدف برای خودتان دوباره تعریف کنید و دست به کار بشوید.
  5. با خودتان خلوت کنید و تعریفی را که از خودتان دارید روی کاغذ بنویسید. اگر تعریفتان کلی بود و یا خیلی مثبت نبود، سعی کنید تعاریف جدید و مثبت تری را جایگزین آن بکنید و روی عزت نفس و ارزشمندی خودتان تأکید کنید.
  6. ذهن تان را آماده پذیرش آدم های تازه بکنید. با افراد جدید معاشرت کنید و اجازه ندهید که شکست ناشی از عشق یک طرفه، شما را نسبت به آینده تان بدبین کند و در را به روی افرادی که شما را دوست خواهند داشت ببندد.

راهکارهایی برای فراموشی شکست عشقی

برگرفته از: تبیان، مردمان، برترین ها

گروه روانشناسی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 1 بهمن 1399 بروزرسانی: 1 بهمن 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1433

به "عشق یک طرفه، عشقی ناکام و نافرجام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عشق یک طرفه، عشقی ناکام و نافرجام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید