مستقیم گویی در ادبیات، کودک را از اثر دور می نماید، بعضی ضعف آثارشان را به گردن شرایط نشر می اندازند

به گزارش مجله روگذر، خبرنگاران: رضوانی شاعر کودک گفت: بعضی می خواهند خیلی زود به نتیجه برسند، بدون آموزش وارد شعر کودک می شوند و انتظار دارند بهترین موقعیت ها را کسب نمایند، بعد از مدتی می گویند شرایط نشر خراب است و ناشران کتاب های ما را چاپ نمی نمایند.

مستقیم گویی در ادبیات، کودک را از اثر دور می نماید، بعضی ضعف آثارشان را به گردن شرایط نشر می اندازند

طیبه رضوانی شاعر کودک در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرنگاران با بیان اینکه ریتم نقش اساسی در شعر کودک دارد، اضافه نمود: در کنار ریتم، نزدیک شدن به نگاه خردسالان در سرودن شعر خوب برای آن ها بسیار موثر است. خردسالان با ساعت خانه حرف می زنند، با عروسک هایشان حرف می زنند و تخیلاتشان را با آن ها مطرح می نمایند، شاعر هر چه به این تخیل نزدیک تر گردد و آن ها را درک کند در سرودن اشعار بچگانه پیروز تر خواهد بود.

این شاعر کودک اعلام کرد: بچه ها بسیار فهمیده هستند و اگر به راحتی می توان با آن ها ارتباط برقرار کرد اما باید بسیار کوشش کنیم تا از مستقیم گویی بپرهیزیم، زیرا مستقیم گویی کودک را از شعر یا داستان دور می نماید.

رضوانی ادامه داد: بر خلاف عده ای که معتقدند شعر خردسال باید آموزشی باشد، من اعتقاد دارم به خردسالان خیلی نمی توان مفاهیم آموزشی مستقیم ارائه کرد، پیغام آموزشی یا اخلاقی را باید در قالب شعر و بازی و به طور کلی سرگرمی ها به بچه ها منتقل کنیم.

وی درباره سرودن به زبان بچگانه و چگونگی آن اظهار کرد: در مورد کاربرد نوع زبان برای بچه ها و خردسالان بعضی از بزرگان معتقدند هر چه به زبان معیار و کتابی نزدیک باشیم بهتر است، اما گروه دیگر هم قائل به این هستند که خردسال با زبان محاوره ارتباط برقرار می نماید، بنابراین در این مورد اختلاف نظر بین بزرگان و استادان شعر کودک وجود دارد اما تجربه شخصی خود من نظر دوم را تائید می نماید.

رضوانی اضافه نمود: زبان محاوره به زبان بچه ها نزدیکتر است و آن ها بیشتر با آن ارتباط برقرار می نمایند. از سوی دیگر زبان محاوره از نظر موسیقایی هم بسیار قوی تر از زبان معیار و کتابی است و از آنجا که ریتم در شعر کودک و خردسال نقش بسیار پررنگی دارد فکر می کنم استفاده از زبان عامیانه و محاوره ای بهتر باشد.

این شاعر کودک و نوجوان در توصیه به شاعران جوان گفت: بعضی از شاعران ما می خواهند خیلی زود به نتیجه برسند، بدون آموزش لازم وارد کار می شوند و انتظار دارند بهترین موقعیت ها را هم به دست بیاورند، بعد از مدتی اعتراض می نمایند که شرایط نشر خراب است و ناشران کتاب های ما را چاپ نمی نمایند؛ در حالی که به نظر من اگر اثری خوب و اصولی باشد حتما صندلی خود را پیدا می نماید و با مشکل انتشار هم روبرو نمی گردد.

منبع: تسنیم
انتشار: 3 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 1046

به "مستقیم گویی در ادبیات، کودک را از اثر دور می نماید، بعضی ضعف آثارشان را به گردن شرایط نشر می اندازند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مستقیم گویی در ادبیات، کودک را از اثر دور می نماید، بعضی ضعف آثارشان را به گردن شرایط نشر می اندازند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید