کوفته گشنیز یک ناهار پر انرژی

به گزارش مجله روگذر، خبرنگاران : کوفته گشنیز را یک بار درست کنید غذای ثابت هفتگی تان می شود.

کوفته گشنیز یک ناهار پر انرژی

طرز تهیه یک نوع کوفته به نام کوفته گشنیز را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش خبرنگاران، کوفته گشنیز، یک غذای محلی شیرازی است که گشنیز به کار رفته در این غذا فواید بسیار زیادی را برای بدن خواهد داشت.

در ادامه، طرز تهیه کوفته گشنیزی از طریق لیلا سرمدی کارشناس آشپزی، آموزش داده شده است. علاوه بر آموزش در فیلم می توانید دستور پخت این کوفته را به روشی دیگر در ادامه بخوانید.

مواد لازم کوفته گشنیز :

مواد لازم میزان / کالری

گوشت چرخ کرده 500 گرم

100 گرم / 240 کالری

گشنیز 250گرم

100 گرم / 20 کالری

آرد نخودچی یک دوم یا دو سوم پیمانه

100 گرم / 60 کالری

برنج پخته یک پیمانه

100 گرم / 250 کالری

تخم مرغ یک عدد

100 گرم / 147 کالری

گوجه فرنگی 500گرم

100 گرم / 15 کالری

پیاز میانه 2 عدد

100 گرم / 5 کالری

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

100 گرم / 76 کالری

نمک و فلفل به میزان کافی

100 گرم / 0 کالری

آبغوره یا آب لیمو به میزان دلخواه

100 گرم / 9 کالری

طرز تهیه کوفته گشنیز :

یک عدد پیاز را رنده می کنیم و همراه با تخم مرغ ، نمک ، فلفل ، دارچین ، برنج پخته ، آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده ، خوب ورز می دهیم . سپس دو تا سه قاشق گشنیز خرد کرده را با آن مخلوط کرده ، به مدت نیم ساعت استراحت می دهیم .برای آب کوفته یک عدد پیاز دیگر را ریز خرد کرده.

در یک قاشق روغن تفت داده ، طلایی که شد گوجه فرنگی ها را به دو نیم کرده در آن می ریزیم سپس رب وکمی گشنیز به آن اضافه می کنیم . به این مواد به تعداد افراد یک فنجان چایخوری آب اضافه می کنیم دو تا سه جوش که زد کوفته ها را که به میزان گردو آماده کرده ایم داخل آب کوفته می ریزیم.

تمام کوفته ها را که داخل آب ریختیم حرارت شعله تا 10 دقیقه باید کم باشد سپس تا 10 دقیقه هم باید بپزد . 5 دقیقه آخر به دلخواه یک فنجان آبغوره یا آب لیمو یا آلو یا گوجه فرنگی ریز 10 تا 12 عدد اضافه می کنیم. بعد 5 تا 10 دقیقه که جوشید آنرا بر می داریم.

نکات تغذیه :

درتهیه این غذا از سبزیجات گوناگونی مثل پیاز، گوجه فرنگی و گشنیز استفاده شده است که منابع خوبی از ویتامینC می باشند. از خواص گشنیز می توان به این موارد اشاره نمود: تسکین دهنده تهوع و برطرف کننده عطش ؛ بخصوص گشنیزخام و تازه که خواب آور، بادشکن ونیرو دهنده معده می باشد. این غذا به صورت آب پز تهیه می شود و روغن کمی در طبخ آن بکار می رود ؛ بنابراین غذای مناسبی برای تمامی افراد بخصوص کسانی است که دچار چربی خون بالایی هستند. کل کالری غذا، 1800 کالری می باشد که بطور میانه سهم هر فرد، 250 کالری است.

خواص گشنیز :

برگ و تخم گشنیز باعث تقویت معده شده و علاوه بر اینکه به هضم غذا کمک می کند، التهاب آن را نیز از میان می برد؛ همچنین خاصیت بادشکنی و ضدنفخ هم دارند.برگ گشنیز تسکین دهنده استفراغ و همچنین برطرف کننده عطش است.گشنیز خام خواب آور است پس اگر برای خواب شب مشکل دارید، آب 30 گرم از برگ گشنیز را گرفته، با کمی شکر شیرین کرده، بنوشید. فقط توجه داشته باشید که میزان گشنیز نباید از 30 گرم بیشتر شود زیرا مصرف زیاد گشنیز به ویژه تخم آن حالت بی حسی، خواب آلودگی، گیجی و گاهی فراموشی موقت ایجاد می کند.تخم گشنیز دارای اثر ضدباکتری است؛ درنتیجه مصرف دم کرده 15 گرم از آن در یک لیتر آب برای درمان بیماری های عفونی مانند حصبه، تب روده و مسمومیت هایی که منشا باکتری دارند بسیار مؤثر است.

منبع: رکنا
انتشار: 28 بهمن 1400 بروزرسانی: 28 بهمن 1400 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2008

به "کوفته گشنیز یک ناهار پر انرژی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوفته گشنیز یک ناهار پر انرژی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید