طرز تهیه بستنی دبی چاکلت به روش اصلی با 10 ترفند حرفه ای

به گزارش مجله روگذر، بستنی دبی چاکلت یه دسر متفاوت و خوش طعم با پایه شکلاتیه که بافت کرمی و طعم غلیظش اون رو از بستنی های معمولی جدا می کنه. ترکیب شکلات تلخ و شیری، همراه با کره پسته و رشته کادایف ترد، این رو به یه انتخاب خاص برای کسایی تبدیل می کنه که دنبال یه تجربه شکلاتی لوکس هستن. توی این دستور از در ، ما طرز تهیه بستنی دبی چاکلت رو به صورت مرحله به مرحله و نکات خوشمزه شدن و تزیین کردنش رو به شما یاد میدیم.

طرز تهیه بستنی دبی چاکلت به روش اصلی با 10 ترفند حرفه ای

طرز تهیه بستنی دبی چاکلت در یک نگاه

برای تهیه بستنی دبی چاکلت، شیر، خامه، شکر و پودر کاکائو رو روی حرارت میانه گرم کنین و بعد شکلات تلخ و شیری رو اضافه کنین تا ذوب بشن. زرده تخم مرغ ها رو جداگانه هم بزنین، با کمی از مخلوط گرم ترکیب کنین و دوباره به قابلمه برگردونین تا بافتی شبیه کاستارد پیدا کنه. بعد از اضافه کردن وانیل و نمک، بذارین این مخلوط کاملاً سرد بشه. حالا یا با دستگاه بستنی ساز یا با روش دستی توی فریزر، بستنی رو فرم بدین.

در این فاصله، رشته کادایف رو با کره تفت بدین تا طلایی بشه و در صورت دلخواه با کمی پودر پسته یا شیر عسلی مزه دارش کنین. موقع سرو، بستنی رو با اسکوپ بریزین، روش کره پسته ماربل کنین و با کادایف ترد و پودر پسته تزئینش کنین تا یه دسر خونگی لوکس و خاص داشته باشین.

شما می تونین مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه بستنی دبی چاکلت رو توی این مطلب بخونین.

مواد لازم برای پایه بستنی دبی چاکلت

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
شیر (پرچرب)2 لیوان فرانسوی دسته دار (400 میلی لیتر)
خامه ساده صبحانه1 لیوان فرانسوی دسته دار (200 میلی لیتر)
شکر سفید3/4 لیوان فرانسوی دسته دار (150 گرم)
پودر کاکائو تلخنصف لیوان فرانسوی دسته دار (50 گرم)
شکلات تلخ (70 درصد)100 گرم
شکلات (شیری)50 گرم
زرده تخم مرغ4 عدد
وانیل1 قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای لایه پسته ای و تاپینگ بستنی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کره پسته (نرم باشد)2 قاشق غذاخوری
شیر عسلی (اختیاری)1 تا 2 قاشق غذاخوری
رشته کادایف50 گرم
کره20 گرم
پسته (پودر پسته یا تکه های پسته خرد شده)2 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی بستنی دبی چاکلت: 30 دقیقه تا 4 ساعت

مقدار کالری بستنی دبی چاکلت در 100 گرم: حدود 311 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه بستنی دبی چاکلت اصیل

بستنی دبی چاکلت، ترکیبیه از تکنیک های اصیل بستنی سازی با الهام از دسرهای عربی و شکلات های مجلسی از جمله که مدت ها در جهان ترند بود. مرحله به مرحله درست کردن این دسر رو به ترتیب دنبال کنین.

مرحله اول: مواد بستنی دبی چاکلت رو آماده کنین

برای آغاز طرز تهیه بستنی دبی، شیر و خامه رو از قبل حدود 30 دقیقه بیرون از یخچال بذارین تا به دمای محیط برسن، چون این کار باعث می شه شکلات راحت تر ذوب بشه و بافت بستنی لطیف تر بشه. بعد شکلات، شیر پرچرب، خامه، شکر و پودر کاکائو تلخ رو داخل یه قابلمه میانه بریزین.

در صورت تمایل می تونین انواع شیر، خامه صبحانه، شکر و پودر کاکائو رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله دوم: مواد بستنی دوبی چاکلت رو با هم مخلوط کنین

با همزن دستی یا ویسک آغاز کنین به هم زدن تا کاملاً مواد با هم مخلوط بشن و هیچ گلوله ای از پودر کاکائو باقی نمونه. اگه دیدین پودر کاکائو خوب حل نمی شه، می تونین اول اون رو با کمی شیر گرم جداگانه حل کنین و بعد اضافه کنین. قابلمه رو بذارین روی حرارت میانه و حدود 5 دقیقه هم بزنین تا مواد گرم بشن. مراقب باشین نجوشه، چون اگه بجوشه، زرده ها بعداً ممکنه ببُرن و بافت نهایی بستنی لطافتش رو از دست بده.

مرحله سوم: شکلات ها رو اضافه کنین

وقتی مخلوط کاملاً داغ شد (نه جوش، فقط بخار ملایم)، شکلات تلخ و شکلات شیری رو با چاقوی تیز خرد و اضافه کنین. بهتره شکلات ها رو به قطعات کوچیک خرد کنین تا سریع تر و یکنواخت تر ذوب بشن. حدود 2 تا 3 دقیقه مواد رو هم بزنین تا شکلات ها کاملاً ذوب بشن و ترکیب یکدست و براق بشه. اگه دیدین شکلات ها کامل حل نشدن، می تونین حرارت رو کمی کم کنین و هم زدن رو ادامه بدین تا هیچ تکه ای باقی نمونه. بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارین و بذارین کنار تا کمی خنک بشه.

انواع شکلات شیری و تلخ رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله چهارم: زرده های تخم مرغ رو اضافه کنین

توی این مرحله از طرز تهیه بستنی شکلاتی دوبی چاکلت، زرده های تخم مرغ رو تو یه کاسه جداگانه بریزین و با قاشق یا همزن دستی هم بزنین تا از حالت لختگی دربیاد و کمی کف کنه. اگه خواستین حرفه ای تر عمل کنین، می تونین زرده ها رو از قبل از یخچال بیرون بذارین تا هم دما با مخلوط شکلاتی بشن. بعد، حدود نصف لیوان از مخلوط شکلاتی گرم رو کم کم به زرده ها اضافه کنین و هم بزنین تا دمای زرده ها بالا بره. این مرحله خیلی مهمه چون باعث می شه زرده ها توی مرحله بعدی نبُرن.

برای خرید تخم مرغ می تونین از فروشگاه های به صورت حضوری و اینترنتی اقدام کنین.

مرحله پنجم: مایه بستنی رو روی حرارت بذارین

در ادامه، این ترکیب رو آروم آروم برگردونین داخل قابلمه اصلی و دوباره قابلمه رو بذارین روی حرارت کم. حدود 5 تا 7 دقیقه هم بزنین تا غلیظ بشه و بافتش شبیه سس کاستارد بشه. وقتی پشت قاشق رو پوشوند و با انگشت یه خط کشیدین و اون خط باقی موند، یعنی آماده ست. اگه دماسنج دارین، دمای مناسب برای این مرحله حدود 75 تا 80 درجه سانتی گراده.

مرحله ششم: مایه بستنی رو سرد کنین

سپس وانیل و نوک قاشق نمک رو اضافه کنین و هم بزنین. نمک باعث می شه طعم شکلات بیشتر خودش رو نشون بده و شیرینی متعادل بشه. حالا مخلوط رو از روی حرارت بردارین و بذارین کنار تا به دمای محیط برسه. بعد داخل یه ظرف درب دار بریزین و بذارین تو یخچال حداقل 4 ساعت یا ترجیحاً یک شب تا کاملاً سرد بشه. این مرحله برای تثبیت بافت و طعم بستنی خیلی مهمه و اگه عجله کنین، نتیجه نهایی ممکنه آبکی یا یخی بشه.

وانیل و انواع نمک رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله هفتم: بستنی دبی چاکلت رو درست کنین

اگه دستگاه بستنی ساز دارین، مخلوط سردشده رو بریزین داخلش و طبق دستور دستگاه عمل کنین. معمولاً بین 20 تا 30 دقیقه طول می کشه تا بستنی فرم بگیره. اگه دستگاه ندارین، مخلوط رو بریزین تو یه ظرف فلزی کم عمق و بذارین تو فریزر. هر 30 دقیقه یه بار با چنگال یا همزن دستی، مایه بستنی رو هم بزنین تا کریستال های یخ بشکنن و بافت بستنی کرمی بمونه. این کار رو حدود 4 تا 5 بار تکرار کنین تا بستنی کاملاً فرم بگیره.

مرحله هشتم: رشته های کادایف رو تفت بدین

در همین فاصله، می تونین رشته کادایف رو آماده کنین. حدود 50 گرم رشته کادایف رو با دست کمی خرد کنین، نه خیلی ریز، فقط در حدی که راحت تفت بخوره. رشته ها رو بریزین تو یه تابه نچسب و با حرارت کم آغاز کنین به تفت دادن. بعد از حدود 2 دقیقه که کمی رنگ رشته ها تغییر کرد، 20 گرم کره اضافه کنین و هم بزنین.

انواع کره حیوانی و گیاهی رو به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می تونین بخرین.

مرحله نهم: بستنی دبی چاکلت رو اسکوپ بزنین

تفت دادن رو ادامه بدین تا رشته ها طلایی بشن. این مرحله حدود 5 تا 6 دقیقه زمان می بره. وقتی رشته ها طلایی شدن، بذارین کنار تا خنک بشن. اگه دوست دارین، می تونین یه قاشق چای خوری شکر یا کمی پودر پسته هم بهش اضافه کنین تا طعمش خاص تر بشه. حتی می تونین یه قاشق شیر عسلی هم بزنین تا شیرینی لطیف تری پیدا کنه. وقتی بستنی کاملاً فرم گرفت و سفت شد، اون رو اسکوپ بزنین.

مرحله آخر: بستنی دبی چاکلت رو تزیین و سرو کنین

برای تزئین بستنی دبی چاکلت، می تونین روش رو با تکه های شکلات، پودر پسته یا سس شکلات تزئین کنین. رشته کادایف ترد شده رو هم می تونین کنار بستنی بریزین یا حتی لایه لایه داخل بستنی بریزین تا بافت ترد و متفاوتی ایجاد کنه.

اگه کره پسته () دارین، می تونین یه قاشق از اون رو به صورت ماربل داخل بستنی سردشده بریزین و با چاقو یا سیخ چوبی کمی حرکتش بدین تا طرح های پسته ای داخل بستنی شکل بگیره. حتی می تونین کره پسته رو با کمی شیر عسلی () مخلوط کنین و به صورت سس روی بستنی بریزین. حالا می تونین بستنی دبی چاکلت رو به صورت سرد و تازه میل کنین.

انواع کره مغزها و رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

روش تهیه بستنی دبی چاکلت چوبی

برای تهیه بستنی دبی چاکلت چوبی، ابتدا پایه بستنی شکلاتی رو با ترکیب شیر، خامه، شکر، پودر کاکائو، شکلات تلخ و شیری، زرده تخم مرغ و وانیل آماده کنین و بعد از سرد شدن، داخل قالب های چوبی مخصوص بستنی بریزین و چوب بستنی رو وسطش قرار بدین. قالب ها رو حداقل 4 تا 6 ساعت توی فریزر بذارین تا کاملاً سفت بشن.

در این فاصله، رشته کادایف رو با کره تفت بدین تا طلایی بشه و کره پسته رو برای ماربل یا تزئین آماده کنین. بعد از اینکه بستنی ها فرم گرفتن، اون ها رو از قالب جدا کنین و سریع داخل شکلات ذوب شده بزنین تا روکش بگیرن. بلافاصله روی شکلات داغ، کادایف ترد یا پودر پسته بریزین و دوباره چند دقیقه توی فریزر بذارین تا روکش سفت بشه.

روش تهیه بستنی دبی چاکلت بدون تخم مرغ

اگه بخواین نسخه بدون تخم مرغ بستنی دبی چاکلت رو درست کنین، می تونین به جای زرده های تخم مرغ از 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت استفاده کنین. نشاسته رو اول با کمی شیر سرد حل کنین و بعد به پایه شکلاتی گرم اضافه کنین تا بافت بستنی غلیظ بشه. این روش هم بافت کرمی خوبی می ده، هم برای کسایی که تخم مرغ مصرف نمی کنن مناسبه. بقیه مراحل رو مثل روش اول، ادامه بدین.

روش تهیه بستنی دبی چاکلت گیاهی بدون لبنیات

برای تهیه بستنی دبی چاکلت گیاهی، شیر پرچرب رو با شیر نارگیل پرچرب () یا شیر بادام () جایگزین کنین و به جای خامه، از خامه گیاهی یا کرم نارگیل استفاده کنین. شکلات های بدون لبنیات هم در بازار موجودن و می تونن جایگزین شکلات های معمولی بشن. کره پسته و رشته کادایف هم به صورت طبیعی گیاهی هستن، فقط موقع تفت دادن کادایف از روغن گیاهی به جای کره حیوانی استفاده کنین.

نکات مهم طرز تهیه بستنی دبی چاکلت

  • استفاده از شکلات تلخ با درصد کاکائوی بالا (حداقل 70٪) طعم عمیق تری به بستنی دبی چاکلت می ده. شکلات های مقرون به صرفه ممکنه بافت بستنی رو خراب یا طعمش رو مصنوعی کنن.
  • زرده های تخم مرغ رو حتماً قبل از اضافه کردن گرم کنین. این مرحله که بهش تمپر کردن می گن، باعث می شه زرده ها نبُرن و بافت بستنی صاف و کرمی باقی بمونه.
  • ظرف فلزی برای فریز کردن بستنی بهتره. ظرف های فلزی سریع تر سرد می شن و یاری می کنن بستنی زودتر فرم بگیره. بهتره قبل از ریختن بستنی، ظرف رو 15 دقیقه تو فریزر بذارین.
  • برای بافت ترد بستنی دبی چاکلت، کادایف رو جدا نگه دارین. اگه کادایف رو داخل بستنی بریزین، بعد از چند ساعت نرم می شه. بهتره موقع سرو، تازه و ترد روی بستنی بریزین.
  • برای نگهداری بستنی دبی چاکلت، اون رو داخل ظرف درب دار بذارین و سطحش رو با سلفون بپوشونین که تا 2 هفته توی فریزر بدون یخ زدگی و تغییر طعم باقی بمونه.
  • اگه کره پسته یا کادایف رو با شیر عسلی مزه دار می کنین، حواستون باشه شیرینی بستنی خودش بالاست. زیاده روی نکنین که شیرینی زیاد بستنی، دلتون رو نزنه.
  • اگه بستنی خیلی سفت شده، 5 تا 10 دقیقه قبل از سرو از فریزر بیرون بذارین تا راحت تر اسکوپ بشه و طعمش بهتر حس بشه.
  • اگه بخواین بستنی رو قالبی سرو کنین، قالب های سیلیکونی یاری می کنن بستنی راحت جدا بشه و ظاهر شیکی داشته باشه.
  • برای طعم عمیق تر، می تونین یه قاشق چای خوری قهوه فوری به پایه شکلاتی اضافه کنین. قهوه تلخی شکلات رو برجسته تر می کنه بدون اینکه طعم قهوه غالب بشه.
  • اگه کره پسته تون خیلی سفت بود، با یه قاشق شیر یا خامه رقیقش کنین تا موقع ماربل کردن راحت تر حرکت کنه و بافت بستنی رو نشکنه.

فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی دبی چاکلت

1- چطور بفهمیم پایه بستنی به مقدار کافی غلیظ شده؟

وقتی مایه بستنی رو آماده کردین و پشت قاشق رو پوشوند، با انگشت یه خط روی قاشق بکشین. اگه اون خط باقی موند، یعنی آماده ست.

2- آیا می تونیم به جای شکلات تلخ از شکلات شیری استفاده کنیم؟

بله، ولی طعم نهایی بستنی شیرین تر و سبک تر می شه. برای تعادل بهتر، ترکیب شکلات تلخ و شیری پیشنهاد می شه.

3- کره پسته رو کِی و چطور اضافه کنیم؟

بعد از فرم گیری بستنی دبی چاکلت، می تونین کره پسته رو به صورت ماربل داخلش بریزین یا موقع سرو، به عنوان سس یا تزئین استفاده کنین.

4- رشته کادایف رو می تونم داخل بستنی بریزیم؟

اگه بخواین بافت ترد حفظ بشه، بهتره رشته ها رو موقع سرو روی بستنی بریزین. اگه داخل بستنی بریزین، بعد از چند ساعت نرم می شن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 شهریور 1404 بروزرسانی: 5 شهریور 1404 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2489

به "طرز تهیه بستنی دبی چاکلت به روش اصلی با 10 ترفند حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بستنی دبی چاکلت به روش اصلی با 10 ترفند حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید