طرز تهیه مربای ریواس خانگی؛ مقوی و لذیذ

به گزارش مجله روگذر، ریواس یک گیاه پرخاصیت است که در آشپزی ایرانی جایگاه ویژگی دارد و اغلب برای تهیه خورش استفاده می گردد؛ اما می تواند برای درست کردن مربا و تنوع بخشیدن به میز صبحانه یا عصرانه هم گزینه مناسبی باشد. اگر علاقه مند به یادگیری طرز تهیه مربای ریواس هستید و می خواهید با تمام فوت وفن های آماده سازی آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای ریواس خانگی؛ مقوی و لذیذ
زمان آماده سازیزمان پختمناسب برایاندازه سختی
20 دقیقه30 تا 45 دقیقه8 نفرآسان

طرز تهیه مربای ریواس

با چند ماده ساده و کمی حوصله می توانید یک مربای ریواس خوشمزه درست کنید. در ادامه مواد لازم و روش تهیه این مربا را مشاهده خواهید کرد.

مواد لازم

مواد مورد احتیاجاندازه
ریواس پاک شده500 گرم
شکر500 گرم
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
پودر هلنصف قاشق غذاخوری

خواندنی ها

خواص ریواس

مرحله اول: آماده سازی ریواس

ساقه های ریواس را با دقت پاک نموده و بخش های اضافی آن ها را جدا کنید. سپس ساقه ها را به قطعات مساوی و مکعبی شکل خرد کنید و با آب بشویید. پس از شست وشو، اجازه دهید آب اضافی کاملا خارج گردد.

خواندنی ها

طرز تهیه خورش ریواس

مرحله دوم: خواباندن ریواس در شکر

در این مرحله از طرز تهیه مربای ریواس باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ریواس خردشده را همراه با شکر و به صورت لایه لایه درون آن بچینید. سپس قابلمه را به مدت 24 ساعت درون یخچال قرار دهید تا ریواس ها آب بیندازند.

خواندنی ها

طرز تهیه مربای بهار نارنج

مرحله سوم: پخت مربا

قابلمه حاوی ریواس و شکر را روی حرارت میانه قرار دهید تا مواد به جوش آید. به محض جوشیدن، شعله را کم نموده و اجازه دهید مربا به آرامی بپزد و غلیظ گردد. در دقایق پایانی پخت، آبلیمو و هل را اضافه نموده و شعله را پس از چند دقیقه خاموش کنید. سپس اجازه دهید مربا خنک گردد.

خواندنی ها

طرز تهیه مرباهای خانگی

مرحله چهارم: بسته بندی و نگهداری

مربای آماده را در شیشه های تمیز و کاملا خشک بریزید و آن ها را در یک مکان خنک قرار دهید.

رازهای خوشمزه شدن و نگهداری مربای ریواس

اکنون که متوجه شدید مربای ریواس چگونه درست می گردد، بد نیست با فوت وفن های تهیه آن هم آشنا شوید. چرا که انتخاب مواد اولیه مناسب و رعایت اصول پخت تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی مربا دارد.

در این بخش به مهم ترین توصیه ها و نکاتی که رعایت آن ها به شما در تهیه یک مربای خوش رنگ، خوش طعم و ماندگار یاری می نماید، اشاره می کنیم:

  • انتخاب ریواس مناسب: برای تهیه مربای باکیفیت توصیه می گردد از ساقه های تازه و جوان ریواس بهره ببرید. ساقه های ضخیم و چوبی به علت بافت سفت و طعم ناخوشایند خود گزینه مناسبی برای تهیه مربا نیستند.
  • اندازه شکر: با توجه به طعم نسبتا ترش ریواس توصیه می گردد اندازه شکر را کاهش ندهید.
  • افزودنی های طعم دهنده: استفاده از وانیل، زعفران، گلاب، دارچین یا هل در طرز تهیه مربای ریواس اختیاری است. چنانچه طعم طبیعی ریواس را دوست دارید، می توانید از افزودن این مواد صرف نظر کنید.
  • ترکیب با سایر میوه ها: برای داشتن یک مربای متفاوت می توانید ریواس را با میوه هایی نظیر توت فرنگی یا تمشک ترکیب کنید.
  • تنظیم حرارت: پخت ریواس با حرارت ملایم و باز گذاشتن درب قابلمه در حین پخت به جلوگیری از تیره شدن رنگ مربا یاری می نماید.
  • نحوه استفاده از دارچین: در صورتی که از پودر دارچین بهره ببرید، ممکن است رنگ مربا تیره گردد. به همین علت، چوب دارچین گزینه مناسب تری برای تهیه این مربا است.
  • تست قوام مربا: برای اطمینان از مناسب بودن غلظت مربا می توانید اندازهی از شهد را در یک ظرف کوچک بریزید و داخل یخچال قرار دهید. اگر شهد پس از خنک شدن مثل عسل حالت کش دار پیدا کرد، مربا به غلظت مطلوب رسیده است.
  • انتخاب ظروف مناسب: برای پخت مربای خوش رنگ بهتر است از قابلمه های مسی سفید یا چدنی بهره ببرید. ظروف آلومینیومی یا تفلون انتخاب مناسبی برای این منظور نیستند.
  • ابعاد ظرف: هر چقدر قطر قابلمه بیشتر باشد و سطح آن تماس بیشتری با شعله داشته باشد، فرآیند تبخیر سریع تر و بهتر انجام می گردد و در نتیجه مربا خوش رنگ تر خواهد شد.
  • نکات مربوط به نگهداری: برای افزایش ماندگاری مربا باید از ظروف کاملا تمیز، خشک و با درپوش سالم بهره ببرید. باز و بسته کردن مکرر درب شیشه هم توصیه نمی گردد؛ چرا که ورود هوا می تواند احتمال فاسد شدن مربا را افزایش دهد. بهتر است مربا را داخل شیشه های کوچک بریزید.
  • رعایت بهداشت هنگام مصرف مربا: هرگز قاشق خیس یا آلوده را وارد ظرف مربا نکنید. بعلاوه پس از هر بار استفاده، از بسته بودن کامل درب ظرف مطمئن شوید.

خواندنی ها

طرز تهیه مربای به خوش رنگ

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 3 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 3 اردیبهشت 1404 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2466

به "طرز تهیه مربای ریواس خانگی؛ مقوی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای ریواس خانگی؛ مقوی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید