نظام آشفته اقتصادی، مهمترین علل گرایش دانشجویان به رشته های بالینی
به گزارش مجله روگذر، یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این مطلب که با اصلاح نظام توزیع پول می توان دانشجویان نخبه را به سمت رشته های علوم پایه و تحقیق و پژوهش در حوزه های جدید علوم و فناوری ترغیب کرد گفت: نابرابری دستمزدها بین رشته های علوم پایه و بالینی باعث شده که بیشتر دانشجویان برای ادامه تحصیل به سراغ رشته های بالینی بروند تا درآمد بیشتری کسب نمایند.

دکتر حسین قنبری در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران، ضمن بیان اینکه پول، همیشه یک مشوق قوی در بین افراد محسوب می گردد، اضافه کرد: نابرابری دستمزدها بین رشته های علوم پایه و بالینی باعث شده که بیشتر دانشجویان برای ادامه تحصیل به سراغ رشته های بالینی بروند تا درآمد بیشتری کسب نمایند. این در حالی است که تاثیر رشته های تحقیقاتی و پایه در فراوری علم و پیشرفت های پزشکی چشمگیر است. مسئول دبیرخانه تحول و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این مطلب که با اصلاح نظام توزیع پول می توان دانشجویان نخبه را به سمت رشته های علوم پایه و تحقیق و پژوهش در حوزه های جدید علوم و فناوری ترغیب کرد، گفت: تا زمانی که رابطه مستقیم مالی بین پزشک و بیمار و نظام آشفته اقتصادی در کشور وجود دارد دانشجویان در انتخاب رشته، به سمت درآمد بیشتر گرایش پیدا می نمایند و تنها راهکار این معضل طراحی یک سیستم قوی و عادلانه در نظام ارائه خدمات سلامت است. دکتر قنبری با اشاره به اینکه در آمد پزشکان در تخصص های مختلف متفاوت است، اضافه کرد: اگر دیگر کشورهای جهان را مورد آنالیز قرار دهید می بینید که اختلاف بین حقوق دریافتی یک پزشک جراح با دیگر رشته ها مانند پزشک خانواده چندان زیاد نیست. به طور مثال دریافتی یک پزشک خانواده در انگلیس تا 150 هزار پوند است که خیلی وقت ها بیشتر از رشته های تخصصی دیگر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: درآمد برخی پزشکان در مقایسه با دیگر همکارانشان بیشتر است. مثلا یک جراح پلاستیک به خاطر نوع خدمتی به بیمار ارائه می دهد دریافتی بیشتری نسبت به بقیه رشته ها دارد و پرداخت دستمزد این گروه از پزشکان این از طرف بیمار هم پذیرفته شده است. اما در رشته هایی که بیمار هیچ انتخاب دیگری ندارد و مسئله مرگ و زندگی است تعرفه ها باید پایین باشد و نظام سلامت اختلاف درآمد را جبران کند. وی در سرانجام یادآورشد: در سالهای گذشته سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و دارو سازی دانشجوی شهریه پرداز جذب می شد. اما در حال حاضر پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در دانشگاه علوم پزشکی تهران در این 3 رشته متوقف شده است و دانشجویان تنها براساس سطح علمی و به وسیله کنکور می توانند وارد این رشته ها شوند .
منبع: خبرگزاری ایسنا