پژوهشی تازه: نوشیدن قهوه هم می تواند برایتان مفید باشد و هم مضر!

به گزارش مجله روگذر، اگرچه این موضوع که مصرف قهوه باعث کاهش خواب می گردد، تعجب آور نیست، اما تأثیر احتمالی ژنتیک روی آن می تواند جالب باشد. پژوهشگران در این تحقیق نمونه DNA افراد را جمع آوری کردند و به این نتیجه رسیدند که افرادی که بیشترین کم خوابی را بر اثر مصرف قهوه تجربه می نمایند، دارای تنوع ژنتیکی هستند که با متابولیسم کندتر کافئین در ارتباط است.

پژوهشی تازه: نوشیدن قهوه هم می تواند برایتان مفید باشد و هم مضر!

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیا است و افراد زیادی در روز حداقل یک فنجان قهوه می نوشند. همین محبوبیت باعث شده است تا تحقیقات زیادی درباره آن صورت بگیرد تا مزایا و معایب آن تعیین تر گردد. حالا پژوهشی نو می گوید مصرف روزانه حداقل یک فنجان قهوه می تواند باعث افزایش فعالیت فیزیکی گردد، اما از سوی دیگر روی خواب تأثیر منفی دارد و شاید در افزایش نوعی آریتمی قلبی تأثیر داشته باشد.

نتیجه این پژوهش نو که در آن 100 فرد بالغ و سالم با میانگین سنی 39 سال مشارکت داشته اند، در ژورنال New England Journal of Medicine منتشر شده است. افراد حاضر در این تحقیق، برای مقدار گیری قدم ها و خواب خود، از فیت بیت استفاده کردند. بعلاوه ضربان قلب و قند خون آن ها به طور مداوم تحت نظر بود.

تأثیرات مصرف قهوه

به افراد حاضر در این پژوهش گفته شد که برای دو روز هر چقدر که می خواهند قهوه بنوشند، برای دو روز قهوه مصرف ننمایند و دوباره این چرخه را برای دو هفته تکرار نمایند.

افراد در روز هایی که قهوه مصرف می کردند، به طور میانگین نسبت به روز های بدون قهوه، 1,058 قدم بیشتر راه می رفتند. اما از سوی دیگر، در این روز ها 36 دقیقه کمتر می خوابیدند. هر چقدر افراد بیشتر قهوه مصرف کردند، فعالیت فیزیکی شان بیشتر شد، اما از سوی دیگر کمتر خوابیدند.

به گفته دکتر گریگوری مارکوس، نویسنده ارشد پژوهش اخیر و استاد دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو، یافته های آن ها نشان می دهد که قهوه فقط یک پیامد مرتبط با سلامتی ندارد:

یافته ها درحالت کلی نشان می دهند مصرف قهوه تنها یک پیامد مرتبط با سلامتی ندارد، بلکه واقعیت بسیار پیچیده تر از آن است. بیشتر تحقیقات درباره این موضوع مشاهده ای بوده اند، به این معنی که ما فقط به این موضوع نگاه می کنیم که چه اتفاقی برای افراد با نوشیدن یا عدم مصرف قهوه رخ می دهد. این روش باعث شده محدودیت هایی وجود داشته باشد؛ بنابراین تنها راه برای کاهش محدودیت ها، انجام یک آزمایش مداخله ای تصادفی بود.

در کنار فعالیت فیزیکی و خواب، قهوه ظاهراً روی قلب هم تأثیر می گذارد. اگرچه پژوهشگران مدرکی مبنی بر ارتباط قابل توجه میان مصرف قهوه و انقباضات زودرس بطنی (PVC) (نوعی آریتمی قلبی) پیدا نکردند و PVC رایج است، اما مصرف بیش از یک فنجان قهوه در روز در مقایسه با روز هایی که افراد قهوه مصرف نکرده بودند، منجر به 50 درصد بروز بیشتر PVC شد.

به گفته مارکوس، شواهدی در بعضی افراد وجود دارد که نشان می دهد هر چقدر PVC بیشتر باشد، قلب ضعیف تر می گردد و مسائل قلبی را در پی دارد. به باور مارکوس، اگر فردی نگران بیماری های قلبی است یا در خانواده اش سابقه بیماری قلبی دارد، بهتر است مصرف قهوه را کاهش دهد.

مارکوس می گوید مردم زمانی که قهوه می نوشند، احتمالاً انگیزه بیشتری برای ورزش کردن دارند یا اینکه هنگام آغاز تمرین، عملکرد بهتری از خودشان نشان می دهند. بااین حال نباید فکر نمایند که با مصرف نوشیدنی های انرژی زا یا دوز های بالای کافئین، می توانند عملکرد خود در تمرینات را افزایش دهند؛ چرا که دوز های بالا منجر به بروز اختلالات می گردد.

نقش نوشیدن قهوه در طول عمر

اگرچه این موضوع که مصرف قهوه باعث کاهش خواب می گردد، تعجب آور نیست، اما تأثیر احتمالی ژنتیک روی آن می تواند جالب باشد. پژوهشگران در این تحقیق نمونه DNA افراد را جمع آوری کردند و به این نتیجه رسیدند که افرادی که بیشترین کم خوابی را بر اثر مصرف قهوه تجربه می نمایند، دارای تنوع ژنتیکی هستند که با متابولیسم کندتر کافئین در ارتباط است. در مقابل افراد دارای تنوع ژنتیکی مرتبط با متابولسیم سریع تر کافئین، انقباضات زودرس بطنی بیشتری داشتند.

با وجود نتایج بالا، درنهایت باید گفت که با پژوهش کوچکی روبه رو هستیم که برای مدت زمان محدودی با مشارکت افراد سالم اجرا شده است.

منبع: دیجیاتو

منبع: فرادید
انتشار: 8 فروردین 1402 بروزرسانی: 8 فروردین 1402 گردآورنده: rugozar.ir شناسه مطلب: 2271

به "پژوهشی تازه: نوشیدن قهوه هم می تواند برایتان مفید باشد و هم مضر!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پژوهشی تازه: نوشیدن قهوه هم می تواند برایتان مفید باشد و هم مضر!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید